IoT 2015 – Serafim Odin

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 August, 2015.

Odin

 
Istoria ultimilor 40 de ani ne-a invatat ca orice tehnologie ar fi pe val acum si orice companie ar conduce topul profitabilitatii va exista intotdeuna acea idee noua, acea tehnologie revolutionara sau acea implementare care va da industria peste cap. Ganditi-va doar unde erau Google sau Facebook acum 10 ani si veti intelege exact ce vreau sa spun. Prin urmare, o tara atat de tehnologizata precum Taiwanul, unde densitatea de companii IT&C este probabil mai mare decat oriunde in lume, va sustine intotdeuna cautarea de noi idei si tehnologii.

Acesta este unul dintre obiectele de activitate al organismului denumit Institute for Information Industry – sustinerea si incurajarea noilor companii si tehnologii, precum si punerea la punct a unui sistem dedicat lansarii noilor start-up-uri. In vest acest concept se numeste “incubator” iar taiwanezii dispun de un astfel de incubator bine pus la punct, unde ideile care au potential sunt transformate in adevarate afaceri.

In cadrul seminarului organizat de III am avut ocazia sa iau contact cu trei dintre aceste start-up-uri, toate aflate in stadiu avansat de dezvoltare. Prima companie care si-a prezentat produsul se numeste Serafim si este fondata de catre 4 ingineri cu experienta in domeniul IT&C.

Produsul pe care acestia l-au propus (si produs deja) se numeste Odin si este primul mouse cu proiectie din lume. Practic, la fel ca si in cazul tastaturii cu proiectie pe care am putut-o vedea cu ceva timp in urma, Odin proiecteaza pe suprafata pe care este folosit un perimetru in care miscarile degetelor sunt intepretate de catre chipset-ul integrat si transformate in miscari de mouse.

Evident, nu cred ca un astfel de device va fi foarte util pentru gameri, dar cred ca exista potential intr-o multime de alte aplicatii pentru un astfel de dispozitiv. Daca sunteti curiosi, puteti vedea aici filmuletul de prezentare al acestui proiect.

 

Odin-01

Odin-02

Odin-03

Odin-04

Odin-05

Odin-06

Odin-07

Odin-08

Odin-09

Odin-10

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: