Nvidia GeForce RTX 2080 – Primele rezultate oficiale in jocuri

Scris de: , in categoria: Stiri, in 22 August, 2018.

Nvidia GeForce RTX 2080

 
Au trecut mai putin de 48 de ore de la anuntul noii serii de placi grafice Nvidia si internetul continua sa vuiasca, fiecare pasionat avand cel putin o opinie legata de aceasta lansare. De la discutii despre pret si pana la discutii despre performanta sau data de publicare a review-urilor, am putut vedea mii de opinii pe marginea subiectului Turing, iar unele dintre acestea nu sunt neaparat indreptatite.

Da, este adevarat, in cadrul prezentarii publice s-a pus accent pe Ray Tracing si AI, aceste doua dotari reprezentand noutati destul de importante in cadrul unei arhitecturi de GPU. Si da, este adevarat, lipsa concurentei a dus la practicarea unor preturi mai piperate si este normal sa ne exprimam nemultumirea in acest sens.

Totusi, asta nu inseamna ca sporul de performanta in jocurile clasice nu este semnificativ, ba chiar din contra. Dupa cum va puteti inchipui, dupa lansarea publica am avut parte de o serie intreaga de experiente cu noile placi grafice. Evident, nu va putem oferi prea multe informatii acum, insa am primit permisiunea celor de la Nvidia de a va arata doua slide-uri din prezentarea care inca este sub NDA, slide-uri in care Nvidia ne ofera primele cifre oficiale legate de performanta in jocurile clasice pentru Nvidia GeForce RTX 2080 .

 


 

Astfel, dupa cum puteti observa in prima imagine, in conditiile in care utilizam o rezolutie 4K HDR si o rata de refresh de 60 Hz, Nvidia GeForce RTX 2080 obtine in medie intre 60 de cadre pe secunda in Final Fatasy XV si pana la 92 de cadre pe secunda in Call Of Duty WWII. De asemenea, in Far Cry 5 este specificat un framerate mediu de 75 de cadre pe secunda, in timp ce Battlefield 1 ar trebui sa ruleze cu 84 de cadre pe secunda, o performanta foarte ridicata daca ne gandim ca discutam totusi despre 4K.

Mai mult decat atat, in al doilea slide observam o comparatie directa intre Nvidia GeForce RTX 2080 si GTX 1080. Astfel, conform celor de la Nvidia, Nvidia GeForce RTX 2080 ar trebui sa fie cu ~30-50% mai puternica in jocurile clasice fata de batranul GTX 1080 ceea ce, trebuie sa recunoastem, reprezinta un salt semnificativ de la o generatie la alta.

Lucrurile merg insa si mai departe daca luam in calcul si partea de AI, prezenta nucleelor tensor cores permitandu-le celor de la Nvidia sa dezvolte o tehnologie denumita DLSS (Deep Learning Super-Sampling, care permite atingerea unor rezultate similare cu aplicarea unui nivel foarte ridicat de anti-aliasing cu un impact minim asupra performantei. Practic, datorita aplicarii algoritmilor de deep learning si inteligenta artificiala care profita de integrarea tensor cores in arhitectura Turing, in anumite situatii Nvidia GeForce RTX 2080 poate fi chiar si de doua ori mai performanta decat GTX 1080.

Evident, vom testa noile placi asa cum se cuvinte si veti vedea la momentul potrivit exact care este performanta acestora in suita noastra de teste. Totusi, rezultatele comunicate de Nvidia suna cu adevarat promitator! Ceea ce imi aduce aminte de un alt subiect despre care pot sa va povestesc pe scurt astazi, mai precis despre Ansel RT.

Practic, discutam despre doua mari noutati si anume posibilitatea de a salva screenshot-uri de rezolutii foarte ridicate (8K) chiar si in momentul in care ne jucam in Full HD, datorita completarii pixelilor lipsa din imagine cu ajutorul algoritmilor de deep learning si inteligenta artificiala, respectiv despre extinderea compatibilitatii Ansel cu peste 200 de jocuri, dintre care aproximativ 50 integreaza SDK-ul Ansel.

Momentan acestea sunt detaliile pe care vi le pot dezvalui in acest moment si tot ce pot sa va spun mai departe este sa asteptati review-urile, deoarece acestea vor fi cu adevarat interesante!

 

Comentarii

5 comentarii la: Nvidia GeForce RTX 2080 – Primele rezultate oficiale in jocuri

  1. DeusEx a scris pe:

    E un salt semnificativ, dar si diferenta de pret e semnificativa

  2. Claudius a scris pe:

    Cu mai puțin de 40% îmbunătățiri în performanță prețul nu este justificat. Se zvonește ca un 2080ti nu putea mai mult de 45 fps în noul tomb rider în FULLHD cu rtx on, ceea de e mult prea puțin în opinia mea. Îți dai seama ca 2070 abia poate dacă zvonurile sunt adevărate.

  3. Sergiu B a scris pe:

    Daca nu va permiteti nu o cumparati saracilor si lasati-i pe altii sa isi ia varf de gama daca asta isi doresc. De aceea exista RX 580 si GTX 1060 pentru voi ca sa jucati 1080p fara shadows si AA da care duce FULL FULL

  4. Stefan a scris pe:

    Abia astept seria noua! Ma tenteaza un 2080, cum o fi oare comparativ cu 1080 ti?

  5. vlad0ne a scris pe:

    Salutare,

    Cand se ridica NDA-ul pentru review-uri? A ramas data de astazi sau au schimbat-o din nou? Daca e azi pe la ce ora ne asteptam la review-uri?
    T-minus x mins/hours?

Lasa-ne un comentariu: