High Power Element Bronze 600W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 30 September, 2011.

.
Electronica prezenta in High Power Element Bronze 600W este bazata pe o platforma dezvoltata in-house de Sirfa. Putem observa ventilatorul S1202512L (2000 rpm, 67.28 CFM, 34 dB) care este fabricat de Globe Fan si are o forma a suprafetei palelor ce se aseamana cu textura unei mingi de golf. Zgomotul produs de acesta poate fi caracterizat ca fiind greu perceptibil intr-o carcasa antifonata, in orice caz nu e galagios indiferent cat de exigent ai fi si in orice conditii ai asculta – chiar si cu sursa in fata.

.

.

La orice sursa pe care o desfacem, prima data evaluam 2 lucruri: calitatea condensatorilor din primar si secundar precum si aspectul general (calitatea asamblarii, grija la detalii). Condensatorii din primar si secundar sunt de provenienta Teapo, o companie taiwaneza folosita de multi producatori de surse ce sunt in cautarea unui raport pret/calitate optim. Un aspect ciudat este certificarea condensatorilor din primar pentru o functionare “doar” la 85 grade C, in timp ce condensatorii din secundar rezista pana la 105 grade C – o practica intalnita si la Mushkin Enhanced Joule 800W de exemplu.

Complexitatea PCB, precum si grija cu care sunt asezate piesele pe acesta depasesc categoria de pret la care se incadreaza aceasta sursa. O alta surpriza pentru o sursa mainstream este faptul ca tensiunile 3.3v si 5v sunt Independent Regulated, lucru benefic pentru stabilitatea tensiunilor in testele de crossloading (atunci cand unul din rail-uri este solicitat mai mult).

.

Comentarii

8 comentarii la: High Power Element Bronze 600W – Test practic

  1. Alex a scris pe:

    Felicitari pt review, din categoria asta isi cumpara multi surse si cum la High Power cam lipsesc, prinde bine.
    Cat despre sursa, s-a comportat mai bine decat ma asteptam; nu credeam sa dea mai mult mult decat valorile de pe eticheta, mai ales la o variatie ok a rail-urilor.

  2. Alin a scris pe:

    Eu, personal am optat pt OCZ StealthXStream v2 600W OCZ600SXS2 la un pret de 290 RON si am citit review-uri externe si poate duce in jur de 720W.
    Felicitari pt review si tine-ti tot asa!

  3. ZEE a scris pe:

    Pacat ca n-are mufele slevuite era prea frumos la banii astia.

  4. sober a scris pe:

    Salut,

    In ultima vreme am avut experiente neplacute cu sursele, veneau cu coil noise. Din cate am putut sa deduc coil noiseul era produs de transformatorul mic.

    Din poze vad la aceasta sursa doar un transformator mare, nu are un al doilea transformator mai mic?

  5. matose Post author a scris pe:

    Coil noise-ul vine de obicei de la bobine si nu de la transformator. Sunetul produs de transformator este un bazait constant

  6. Nu recomand surse de la sirtec, am avut tot felul de probleme cu ele.

  7. Andrei a scris pe:

    Mie mi s-a ars fix dupa 6 zile. Nu vreau sa generalizez, dar acum stau cu frica. MMi-a fost inlocuita pe garantie, dar o saptamana m-a lasat fara PC. Si cand se iintampla o data, te astepti sa o patesti si a doua oara. Sper totusi ca nu.

  8. mihai a scris pe:

    fratilor sursa este pocnitoare zice ca este certificata bronze(adica 85+) dar dupa rezulatatul de consum nu se incadreaza nici in 80+.
    Faceti calculul simplu daca in load sau idlle stock are diferenta intre consumul AC si consumul DC de 22%(din 100% eficienta) adica 78% efienta reala poate fi o mica marja 1-2%plus-minus dar nesemnificativ.

Lasa-ne un comentariu: