GIGABYTE AB350N-Gaming WiFI – mini ITX pentru Ryzen

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 26 June, 2017.

Prezentare

 
GIGABYTE AB350N-Gaming WiFI are dimensiuni reduse, dar asta nu inseamna ca nu este ticsita cu dotari. Desigur, in acest caz nu gasim butoane on-board sau debug led, dar asta nu inseamna ca restul dotarilor introduse in Ianuarie pe placile din seria Z270 nu sunt aici. Astfel, placa este dotata cu iluminare RGB, controlabila cu ajutorul solutiei RGB Fusion, 5 senzori de temperatura si doi conectori pentru ventilator sau pompa, care pot fi controlati cu ajutorul solutiei Smart Fan 5, o solutie audio bazata pe un chipset Realtek ALC1220 dotata cu amplificator separat pentru casti si condensatori japonezi, conectivitate Realtek Gigabit LAN, precum si un modul Intel 802.11ac WIFI + Bluetooth 4.2.

La capitolul conectivitate, GIGABYTE AB350N-Gaming WiFI este dotata cu 4 conectori S-ATA 3 si 1 conector M.2 PCI-E x4, in timp ce back-panel-ul este dotat cu 2 conectori USB 2.0, 2 conectori USB 3.1 Gen2, 4 conectori USB 3.1 Gen1, 1 conector HDMI, in conector Display Port, 1 conector PS/2, un conector RJ45, precum si conectica audio uzuala.

Sistemul de racire este alcatuit din doua radiatoare de mici dimensiuni, care preiau caldura de pe etajul de alimentare al procesorului, respectiv de pe chipset. Etajul de alimentare al procesorului este pastorit de catre un controller digital produs de International Rectifier (IR35201), fiind alcatuit din 6 faze bazate pe integrati de tip Dr MOS de la acelasi producator.

Etajul de alimentare trebuie sa faca fata unor procesoare dotate cu 8 nuclee, insa noi nu am intampinat probleme la acest capitol. Ceea ce m-a ingrijorat insa a fost temperatura atinsa de radiatorul montat pe chipset, prin urmare utilizati o carcasa bine ventilata daca aveti in plan un sistem bazat pe GIGABYTE AB350N-Gaming WiFI.
 

 

 

 

Comentarii

7 comentarii la: GIGABYTE AB350N-Gaming WiFI – mini ITX pentru Ryzen

  1. Mihai a scris pe:

    Mi-a placut prezentarea, placa este intersanta, dar…
    Chiar imi faceam probleme daca un model miniITX are leduri. Inginerii Gigabyte s-au descurcat si de data asta: nu conteaza dotarile, conteaza ca are leduri, iar cu noile versiuni de utilitare placa se poate atarna in pomul de Craciun sincronizand culorile ledurilor cu ritmul colindelor. Sa nu sperie daca se mai aprinde un led albastru in afara ritmului, placa va anunta ca ati primit un mesaj pe FB.
    Am incheiat sarcasmul. Exista modele de placi de baza fara leduri pentru Ryzen?

  2. Doru a scris pe:

    Ce kit de memorii s-a folosit in test? Daca ai scris si imi scapa mie , imi cer scuze. Multumesc!

  3. Monstru Post author a scris pe:

    GSkill Trident Z DDR4 3866 CL18 16GB

  4. Robert a scris pe:

    Salut

    Tocmai am facut comanda la placa asta.
    Ai cumva niste kit-uri de memorie mai mainstream precum Corsair CMK16GX4M2B3200C16 sa vezi daca e usor sa obtii 3200mhz?
    Inca nu am decis ce sa daca sa merg cu asta sau sa ma asigur cu un B-Die.
    Dar daca de exemplu Xflare AMD edition poate sa ajunga 3600mhz stabil cum au ajuns kitul tau extrem, nu asi mai sta pe ganduri.

    Apreciez mult orice sfat.

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Din experienta mea B-Die-urile ofera rezultate sigure pe Ryzen. Restul IC-urilor nu

  6. Robert a scris pe:

    Salut din nou.

    Un englezoi de la OC3D a pus placa la testari si a descoperit ca VRM-urile se incalzesc mult prea mult, mai ales daca mergi cu r7.
    Sunt predispus sa anulez pre-orderul.

    Ai si tu rezultate/pareri asemanatoare?

  7. Monstru Post author a scris pe:

    VRM-ul mi s-a parut ok. Chipset-ul se incinge cam tare pentru gustul meu. Dar daca ai carcasa bine ventilata ar trebui sa fie ok

Lasa-ne un comentariu: