EK-VGA Supremacy HWBot edition & Copper Plexi review

Scris de: , in categoria: Racire, in 6 August, 2013.

P1330270

Am prezentat si demonstrat in articolele mele avantajele racirii pe apa, evidentiate foarte clar in conditii de ambient redus sau in cazul in care componenta respectiva avea o scalare foarte buna cu temperatura.

Am aratat si cazuri in care racirea pe apa nu aduce foarte mult in plus, doar complicatii inutile. Problema este ca nu putem sti exact pana nu probam, dar in multe cazuri efortul suplimentar va fi rasplatit.

Nu voi aborda acest articol si din punctul de vedere al unui utilizator obisnuit pentru ca produsele prezentate in acest articol sunt destinate in special entuziastilor. Este vorba de doua blocuri de apa universale pentru placi video, produse de EK Water Blocks: EK-VGA Supremacy si EK-VGA Supremacy HWBot edition.

Un bloc VGA universal este foarte util pentru bench, indiferent de ambient, dar situatia in care diferentele vor fi cele mai mari fata de racirea pe aer este cea in care se folosesc configuratii multi card, situatie care va fi prezentata intr-un capitol separat.

Cele doua blocuri de apa vor fi comparate cu ultimul bloc VGA universal de la Koolance (GPU 220), pe care eu l-am folosit in multe sesiuni de bench si care mi-a adus rezultate si temperaturi foarte bune.

Comentarii

4 comentarii la: EK-VGA Supremacy HWBot edition & Copper Plexi review

 1. totusi parca tot mai mult as alege o racire pe baza de freon, care dupa parerea mea este mult mai buna.

 2. Alex a scris pe:

  “Ambient destul de ridicat” si “conditii de ambient redus” ma zgarie destul de rau pe creier. Nu cred sa fie o exprimare corecta. Ambient inseamna “Mediu înconjurător; ambianţă.” Mai corect ar fi “temperatura ambientala” daca se refera la caldura si “zgomot ambiental” daca se refera la zgomot, ceea ce nu poate fi dedus doar din “Ambient destul de ridicat” care se poate referi si la temperatura si la zgomot si la cu totul altceva.

 3. poparamiro Post author a scris pe:

  Asa este, temperatura ambientala este termenul corect, dar entuziastii cu siguranta inteleg ce am vrut sa spun.

 4. overworld a scris pe:

  Vilcea S. si cu condensul cum te descurci??? Banuiesc ca habar nu ai cu ce se mananca o racire cu R-410A…..

  Spor

Lasa-ne un comentariu: