AMD Ryzen Threadripper depaseste 5100MHz racit cu azot lichid

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Stiri, in 31 July, 2017.

AMD Ryzen Threadripper

 
Asa cum v-a povestit deja colegul meu Tudor, lansarea procesoarelor AMD Ryzen Threadripper este iminenta si in curand veti putea citi si review-ul nostru. Pana atunci insa, lucruri interesante se intampla in ograda AMD, cum ar fi o sesiune secreta de overclocking in cadrul careia Bill Alverson – Sr. Product Development Engineer AMD si Amit Mehra –Design Engineer AMD si-au unit fortele cu Luky_noob din Indonezia si colegul nostru Monstru din Romania pentru a vedea de ce este capabil AMD Ryzen Threadripper sub azot lichid.

Doua exemplare de AMD Ryzen Threadripper 1950X au fost impinse la extrem in paralel, pe doua platforme. Cele doua echipe au utilizat tuburi Kingpin Cooling Venom, surse Seasonic X Series, o placa de baza referinta AMD precum si o placa de baza Asrock X399, pentru a impinge la maxim cele doua procesoare. Ambele procesoare au trecut de 5GHz, la o temperatura de -190 oC si o tensiune de alimentare de 1.65v.

In final, procesorul a rulat Cinebench la 5187MHz, spulberand recordul mondial existent la categoria 16 nuclee, obtinut cu doua procesoare Intel Xeon E5 2667 v4. Daca vechiul record mondial era 2867, Threadripper 1950X tactat la 5187MHz a obtinut 4122 de puncte, ajutandu-ne astfel sa ne formam o parere despre adevarata putere de care viitoarele bestii AMD vor fi capabile.

Nu in ultimul rand, conform unora dintre participantii la sesiune, colegul nostru Monstru ar fi facut si o demonstratie specifica LAB501 si este posibil sa gasiti pe Facebook cateva filme scurte in care cuvintele cheie sunt Threadripper, azot si… Monstru.

 

Comentarii

5 comentarii la: AMD Ryzen Threadripper depaseste 5100MHz racit cu azot lichid

  1. Liviu a scris pe:

    Bravo @Monstrule. Mândria noastră ești! 4100 wtf… IT’s a beast

  2. dumi a scris pe:

    idem Liviu! + invata-l pe Steve de la GN, poza 2, cum sa oc-eze TR-ul :))
    superb

  3. Bogdan a scris pe:

    Sunt curios totusi cum se vor comporta pe o apa custom, macar un 4.5Ghz 😉

  4. Alex a scris pe:

    Felicitări lab501 &Monstru pentru pasiune și efort dar și de reușite recunoscute ..de alții !
    Așteptăm noul schimb de lider AMD dacă se poate.. și nu în ultimul rand preturi ceva mai normale…pământești.

  5. Peter Minea a scris pe:

    Ați făcut și Delidding?

Lasa-ne un comentariu: