Prezentare – TRX40 AORUS Xtreme

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 7 November, 2019.

TRX40 AORUS Xtreme

 
Nu cu mult timp in urma purtam o conversatie cu un prieten apropiat, forumist de baza, actualmente parte din industrie si ne aduceam aminte de X58, P67 si toata pleiada de placi de baza specifica perioadei. Cat de avansate ni se pareau atunci optiunile oferite de cele mai noi si mai puternice placi de baza! Cata inovatie… cate noutati. Cat timp petreceam pe atunci alaturi de fiecare model si cat de investiti emotional eram in procesul de productie, oferind constant feedback producatorilor si bucurandu-ne ca niste copii in momentul in care acest fedback era chiar implementat in produsul final.

Desigur, atunci ne aflam in permanent in cautarea celei mai potrivite solutii pentru overclocking, restul dotarilor cazand in planul doi. Motiv pentru care vor ramane intotdeuna aproape de sufletul nostru anumite placi de baza care ne-au ajutat sa obtinem performante greu accesibile muritorilor de rand. Si totusi… indiferent daca discutam despre varfurile de gama de acum 10 ani sau de modelele dedicate overclocking-ului, un lucru este cat se poate de clar in momentul in care aruncam o privire la varfurile de gama actuale…

Acum zece ani, cu toate dotarile si inovatiile aferente perioadei, eram inca in preistoria placilor de baza. Priviti de exemplu exemplarul actual monstruos prezentat in partea inferioara a acestei pagini. Asa arata o placa de baza cu adevarat high-end in zilele noastre… si trebuie sa recunoastem ca este departe, tare departe de ceea ce vedeam acum 10 ani.

Timpul a trecut, tehnologia a avansat, metodele de productie au avansat corespunzator, iar astazi avem de-a face in segmentul high-end cu adevarati behemoti, echipati cu dotari inimaginabile in urma cu 10 ani, care costa mai mult decat un PC entry-level, arata si se comporta ca un adevarat tanc. Iar una dintre seriile in care ne-am obisnuit sa vedem astfel de bestii este seria AORUS Xtreme, din care fac parte monstruozitati ca X399 AORUS Xtreme, Z390 AORUS Xtreme sau X570 AORUS Xtreme.

Si daca fiecare dintre acestea a adus ceva in plus fata de modelul anterior, atat la capitolul dotari, cat si la capitolul monstruozitate, atunci TRX40 AORUS Xtreme este cu siguranta bestia suprema… Leviathanul … sau cum ar spune Tolkien, one motherboard to find them, and in the darkness bind them.

 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – TRX40 AORUS Xtreme

 1. Otman a scris pe:

  WOW…..hardware porn 😀

 2. Tile a scris pe:

  Astfel de leviathan ar sta comfortabil intr-un Coolermaster Stacker Classic sau Lian Li Armorsuit PC-P80.

 3. Tudor a scris pe:

  O sa faceti review si la Asus Zenith II, iar daca da oare puteti face o recomandare intre aceasta si Zenith II ca sa stiu spre care sa ma orientez acum de Black Friday in US? Mai ales ca am inteles ca MSRP ar fi pt Aourus 900$ iar Zenith II 1400$.
  Mersi!

Lasa-ne un comentariu: