Prezentare – TRX40 AORUS Xtreme

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 7 November, 2019.

 

La fel ca si X570 AORUS Xtreme, TRX40 AORUS Xtreme este visul oricarui pasionat de wire management, toti conectorii de pe partea dreapta a placii de baza fiind montati paralel cu PCB-ul. Mai mult decat atat, 90% din suprafata placii este acoperita de radiatoare de culoarea neagra, singura nota discordanta fiind monstruosul socket sTRX4 care ocupa zona mediana a PCB-ului.

Pe latura superioara gasim 2 conectori PWM pentru ventilatoare, precum si cei doi conectori EPS12v cu 8 pini. Un al treilea conector PWM este pozitionat deasupra I/O Shield-ului, fiind rezervat ventilatorului integrat in masca acestuia, iar ceilalti 5 sunt pozitionati pe laterala, paralel cu PCB-ul, in spatele lor fiind pozitionate butoanele Power si Reset.

Urmeaza conectorii pentru front panel, conectorul ATX 24 pin, un conector USB 2.0 frontal, 10 conectori S-ATA 3, doi conectori USB 3.1 frontali, precum si un conector de alimentare PCI-E 6 pin pentru sesiuni de overclocking extrem. Deasupra acestora este dispus de-bug led-ul si conectorul USB 3.1 Gen 2 Type-C frontal. Pe latura inferioara gasim doua switch-uri pentru BIOS, puncte de masura pentru cele mai importante tensiuni din sistem, 4 conectori pentru benzi LED, precum si conectorul audio frontal.

La capitolul conectica avem de-a face cu doi conectori PCI-E 4 x16, doi conectori PCI-E 4 x8 si un conector PCI-E 4 x 4, precum si 4 conectori M.2 (PCI-E 4) protejati de radiatoare. Conectivitatea la retea este asigurata de catre o solutie Intel X550-AT2 (Dual 10GbE LAN), precum si de o solutie combo Intel WiFi 6 802.11a/b/g/n/ac/ax – Bluetooth 5.0.

Solutia audio este bazata pe un codec Realtek ALC1220-VB, cuplat cu un ALC4050H pentru rear, respectiv un ALC4050H cuplat cu un DAC ESS SABRE9218, pentru front, secondate de condensatori WIMA, respectiv Nichicon Fine Gold.

 

Comentarii

5 comentarii la: Prezentare – TRX40 AORUS Xtreme

  1. Otman a scris pe:

    WOW…..hardware porn 😀

  2. Tile a scris pe:

    Astfel de leviathan ar sta comfortabil intr-un Coolermaster Stacker Classic sau Lian Li Armorsuit PC-P80.

  3. Tudor a scris pe:

    O sa faceti review si la Asus Zenith II, iar daca da oare puteti face o recomandare intre aceasta si Zenith II ca sa stiu spre care sa ma orientez acum de Black Friday in US? Mai ales ca am inteles ca MSRP ar fi pt Aourus 900$ iar Zenith II 1400$.
    Mersi!

  4. Tudor a scris pe:

    Am achizitionat aceasta si pot zice ca pana acum este o mare dezamagire.
    1. Bios prost (literally) dupa 3 raportari la Gigabite sau hotarat intr-un final sa scoata f3 de la download sa vina cu un fix (la fiecare restart iti stergea MBR de la toate hdd conectate). Ar mai fi ca nu detecteaza bine pwm si sau toate Ventilatoarele (am ocupate toate sloturile cu noctua fans si fiecare au valori diferite fie ca te uiti in Bios sau in Win)
    2. Audio – Cel mai prost posibil, nu functioneaza deloc software-ul pentru rear sau front deci dai o caruta de bani ca sa ai de fapt o pl de baza care puteai de fapt sa iei alta la 600 Ron si ofera aceleasi chestii. DTS X nu functioneaza pur si simplu (crash constant la serviciul realtek, personal am incercat o gramada de alte fix-uri nimic nu functioneaza). Ticket-ul de la Gigabite zic ca nu tine de ei ci de Realtek/DTS. Software-ul Realtek de aceasta data nu mai ofera EQ de aceea trebuie folosit DTS X iar acesta ne fiind functional te zgarie la urechi pe totul flat ca sa nu mai zic ca iti strica si experienta de gaming.
    Problemele enumerate mai sus se regasesc si pe ASUS Zenith II.
    Intrebarea mea este cine si cum trec testele de QC?
    Una peste alta daca aveti careva aceasta placa de baza si cumva reusiti sa faceti macar audio functional (DTS X, DTS Sound unbound) va raman dator daca lasati un comment cum ati reusit.

    Daca ati avut la review pl de baza si nu ati testat si inclus aceste aspecte destul de rau.
    Multumesc!

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Salut Tudor,

    nu am testat niciodata sistemul de sunet al unei placi de baza, cu exceptia celor folosite pentru teste de casti. In cazul unei placi cum este TRX40 Xtreme, ne intereseaza performanta procesorului, modul in care lucreaza cu memoria, s.a.m.d.

    Recunosc, nu am testat-o nici cu HDD, dar pe SSD nu am avut cu ea nici o problema legata de sistemul de fisiere si nici probleme cu ventilatoarele conectate la ea.

    La partea de audio…sincer nu as stii ce sa iti spun, cel mai probabil…soft-ul este… varza (nu ma mira asta).

Lasa-ne un comentariu: