ASRock Z97 OC Formula, Z97 Extreme6, Z97E-ITX/ac si Z97X Fatal1ty Killer pregatite de lansare

Scris de: , in categoria: Stiri, in 25 April, 2014.

ASRock Z97 OC Formula, Z97 Extreme6, Z97E-ITX/ac si Z97X Fatal1ty Killer

 

Detalii despre placile de baza ASRock bazate pe chipset-ul Intel Z97 au fost prezentate cu cateva saptamani inainte de lansarea acestora care va avea loc luna viitoare. La inceputul saptamanii am vorbit despre placile de baza Gigabyte iar in cele ce urmeaza vom trece in revista cateva placi ASRock din seria 9.

Placile de baza ASRock Z97 sunt impartite in trei game, fiecare dintre ele adresandu-se unui anumit tip de clienti si nevoilor acestora: placile din seria OC vor fi orientate spre overclockeri care au nevoie de cea mai buna performanta avand o schema noua de design si un VRM solid si bine dimensionat. Seria Fatal1ty care este prezenta de ceva timp pe piata, care au dotari dedicate gamerilor dar au un pret accesibil. Placile de baza ce fac parte din seria clasica se adreseaza tuturor celor care vor sa faca trecerea catre platforma Z97 fiind atragatoare din punct de vedere al aspectului dar si a diverselor nivele de pret atinse.

Dupa cum banuiesc cei dintre voi familiarizati cu ASRock, placile pe care le vom vedea astazi nu cuprind intreaga gama de produse bazate pe chipset-ul Z97. Vom vedea mai multe placi de baza, ca de exemplu Z97M OC Formula dar si alte modele, in viitorul apropiat.

ASRock Z97 OC Formula este succesorul spiritual al Z87 OC Formula, proiectata si testata de overclocker-ul binecunoscut Nick Shih. Galbenul si negrul pentru care s-a optat ca tema de culoare pentru placa de baza reda clar apartenenta la seria OC de la ASRock . Placa de baza dispune de chipset-ul Z97 Express si socket-ul LGA1150, care va suporta cu procesoarele Haswell, Haswell Refresh, Devil Canyon si Broadwell.

ASRock Z97 OC Formula dispune de o alimentare Digi Power in 12 faze, dual-stack MOSFET (DSM), Multiple Filter Cap (MFC) (filtreaza tensiunea pe domenii diferite de frecventa: DIP solid cap, POSCAP si MLCC) si bobine Premium Alloy Choke (reduce 70% din pierderile in miez comparativ cu cele cu miez de fier). Socket-ul procesorului este alimentat cu 2 conectori cu 8 pini, in timp ce PCH-ul si VRM-ul sunt racite de radiatoare generoase din aluminiu fiind strabatute de un heatpipe. Pentru stocare, ASRock a optat pentru 8 porturi SATA 6 Gb/s si un port SATA Express. Butoanele Rapid OC sunt situate in coltul din dreapta jos al placii, alaturi de cele 2 chip-uri de BIOS.

 

Z97-OC-Formula-635x428

ASRock-Z97-OC-Formula-1-635x785

 

ASRock Z97 Extreme6 este o placa de baza din segmentul high-end avand socketul LGA1150 si chipsetul Z97. In ceea ce priveste aceasta placa, cei de la ASRock au mers pe nuante de albastru, spre deosebire de placile de baza anterioare din seria Extreme (argintiu). Avem un VRM cu 12 faze ce dispune de componente de inalta calitate, in timp ce procesorul este alimentat de un singur conector cu 8 pini pentru stabilitate si overclocking. Pentru stocare avem la dispozitie un numar de 8 porturi SATA 6 Gb/s si un port SATA Express in timp ce butoanele de Power si Reset impreuna cu LED-uri de diagnosticare pot fi gasite sub radiatorul PCH-ului.

 

ASRock-Z97-Extreme-61-635x768

 

ASRock Z97 Extreme4 este o placa dedicata segmentului mainstream cu socketul LGA1150 si chipsetul Z97. Este foarte asemanatoare cu ASRock Z97 Extreme6 in ceea ce priveste culoarea tematica, VRM-ul cu 12 faze,  precum si cele patru sloturi DDR3 ce pot adaposti pana la 32GB de memorie in configuratie dual-channel. Diferenta dintre cele doua sta in stocare, unde avem in acest caz doar 6 porturi SATA 6Gb/s si un port SATA Express. Mai mult, Extreme4 nu are port Ultra M.2, in timp ce Extreme6 are un astfel de port.

 

ASRock-Z97-Extreme-41-635x781

 

Z97E-ITX /ac este propunerea ASRock pentru cei ce au nevoie de o placa de baza in format ITX bazata pe PCH-ul Z97. Aspectul estetic este alcatuit din aceeasi tema predominant albastra, remarcand faptul ca avem inclusa si o placa de retea WI-FI 802.11ac. VRM-ul este digital alcatuit din 6 faze de alimentare, in timp ce stocarea este alcatuita din 4 porturi SATA 6Gb/s si un port SATA Express.

 

ASRock-Z97E-ITX-ac1-635x600

 

Mai departe avem ASRock FATAL1TY Z97X Killer si Z97 Killer ce fac parte din gama de placi de baza dedicate gamerilor. Ambele placi de baza sunt dotate cu un VRM digital format din 8 faze de alimentare si sunt echipate cu 4 sloturi DDR3 ce pot fi populate cu pana la 32GB memorie RAM. Desi layout-ul difera un pic intre ele, ambele placi pun la dispozitie 4 porturi SATA 6Gb/s, un port SATA Express si un port M.2.

Ambele placi sunt bazate pe schema coloristica deja clasica pentru o placa de gaming: rosu – negru. In ceea ce priveste cele trebuincioase pentru gameri, ambele placi dispun de placa de retea Atheros Killer E2200 si placa de sunet Purity Sound 2.

 

ASRock-FATAL1TY-Z97X-Killer1-635x745

ASRock-FATAL1TY-Z97-Killer1-635x842

 

ASRock se axeaza pe doua dotari prezente in noile modele: Ultra M.2 (conecteaza lane-urile portului M.2 la PCI-Express 3.0 pentru o viteza maxima posibila de 32Gb/s) si Purity Sound 2 (foloseste condesatori Nichicon Fine Gold Audio pentru un zgomot de fond mai redus).

 

ps2

ultram2

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: