Nvidia Geforce GTX 580 – specificatii si pret

Scris de: , in categoria: Stiri, in 8 November, 2010.

GTX 580 e urmatorul produs din arsenalul Nvidia si lansarea lui e iminenta; deja pe unele site-uri produsul a fost listat la vanzare, cu tot cu specificatii si ceva idei asupra performantei. Astfel, yoyotech.co.uk ofera sprevanzare GTX 580 la pretul de 400GBP cu TVA inclus, care s-ar traduce in aproximativ 465 Euro sau 2000 RON.

Deasemenea, puteam sa aflam ca GTX 580 are 512 cuda cores, 1.5GB memorie deservita de o interfata pe 384 de biti, 772Mhz frecventa GPU si 1000Mhz frecventa memorii, si disipa 244W. Deasemenea, ni se spune ca performanta in tesselation a crescut cu peste 20% iar in 3DMark Vantage e cu 30% mai rapida decat GTX 480; nu ramane decat sa asteptam ziua de maine pentru a vedea daca aceste specificatii se confirma in totalitate.

Comentarii

18 comentarii la: Nvidia Geforce GTX 580 – specificatii si pret

  1. Alex.G a scris pe:

    Nu ramane decat sa asteptam rezultatele benckmark-urilor, ca pana la urma doar ele vorbesc. Si legat de AMD 6970 nu cred ca va depasi 580 GTX pentru una din “ambitiile” pe care le are nvidia este sa detina cel mai puternic GPU de pe piata si cred ca cei de la nvidia si-au facut temele si de data aceata.

  2. in jur de 20 ale luni curente poate si mai devreme 🙂

  3. Alex.G a scris pe:

    si totusi am am inteles ca nu trebuie sa asteptam pana pe 20. s-ar putea chiar astazi sa avem o surpriza placuta, am citit si ceva despre racire si suna bine… se pare ca totusi intarzierea lui GF100 a fost benefica pana la urma din cateva puncte de vedere

  4. dupa cum ai vazut…. techpowerup si-a retras review-ul… pe nu se stie ce motive…. (probabil la cererea nvidia, sau scorurile nu erau ok 😀 )

    deci ar trebui sa apara cat mai repede, seria 69XX a fost amanata pentru 21-22 a le luni, si asta pe baza lui mecanismului folosit de cei de la amd de la marketing si anume “tic-tac-toe”

  5. Alex.G a scris pe:

    un lucru este clar placa a ajuns de cava timp la producatori se pare ca si echipa lab501 detine cel putin un exemplar, cred ca deja benckmark-urile sunt facute si se asteapta OK-ul ca review-ul sa fie postat pe site.

  6. cei de la techpowerup…. au pus verdictul editor choice inainte de a face testele 😀

    http://webcache.googleusercontent.com/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=cache:http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_580/1.html

  7. Alex.G a scris pe:

    un gtx 480 care consuma mai putin, performante mai mari (15-30%)racirea din cate am inteles e cireasa de pe tort si ca bani nu ar fi prea mare diferenta intre ea si GTX 480.
    nimeni nu vorbeste de overclock, racire mai buna overclock mai mare, deci o performanata mai mare.

  8. Monstru a scris pe:

    Ooooo, te asigur eu ca vom vorbi noi despre overclocking foarte detaliat 😉

  9. monstru ne bazam pe tine….

  10. Cristi a scris pe:

    Un lucru e cert produsele de la nvidia sunt de calitate

  11. Alex.G a scris pe:

    deci dak nu vad astazi un review de la voi pana la 17:00, cand plec de la servici ma arunc in fata la metrou la uniri:)

  12. marius a scris pe:

    LinusTechTips are cateva clipuri pe youtube despre 580

  13. bai e bine daca te arunci la dupa 17.00 sa ajung si eu acasa 🙂

    daca nu reusesti si inca mai misti dupa prima incercare pune mana pe sina purtatoate 🙂

  14. Monstru a scris pe:

    Stati linistiti, la ora 16:00 veti avea ce citi 🙂

  15. Alex.G a scris pe:

    stiam eu k nu ai suflet sa ma lasi sa ma arunc :)… ideea era sa aflu o ora la care dispare NDA-ul ca dak intrebam direct… deci o sa opresc la un magazin la iau o punga de floricele, sper ca sunt destule pagini.

  16. chris a scris pe:

    trebe sa strang bani,vreu sa imi iau comp 3D cu placa asta video 😀

  17. Robert a scris pe:

    Se pare ca nvidia iar n-ea fakut o spurpriza se pare ca placa e mult mai buna decat 480 avand in vedere racirea si cat papa (W) iar performantele mau lasat masca , pentru un singur gpu e destul de multa performanta dar daca ne uitam in viitor poate o vedem 580 dual sau chiar quadro dar nu stiu dc ar avea nevoie un gamer mai mult de atat sincer

  18. PRESU a scris pe:

    Ba fratilor eu am cumparato ieri sunt in Danenarka , reda o calitate impecabila de 3dMAX doar 30000 frames dar cu racirea sta mai prost a urcat pana la 80 C in NFS THE RUN , asta poate si pt ca e cald la mn in camera. In fine va tin la curent

Lasa-ne un comentariu: