Nvidia GTX 590 se lanseaza astazi

Scris de: , in categoria: Stiri, in 24 March, 2011.

Nvidia lanseaza astazi Geforce GTX 590, o placa video despre care la un moment dat nimeni nu credea ca ar putea exista, avand in vedere nivelurile de consum si caldura vehiculate de ultimele generatii de GPU-uri. Ei bine da, GTX 590 exista, contine doua GPU-uri bazate pe arhitectura Fermi, iar dupa imaginile ce au rasuflat prin diverse surse nici nu pare atat de monstruoasa, cel putin in comparatie cu rivalul pe care va trebui sa il infrunte, AMD Radeon HD 6990.

Specificatiile din urmatorul screenshot ne arata ca e vorba de doua nuclee GF110 subtactate destul de mult fata de implementarile single GPU: doar 612 Mhz raportat la 732 Mhz pe GTX 570 sau 772 Mhz pe GTX 580; performanta in 3DMark11 pare sa fie apropiata de HD 6990 daca e sa ne luam dupa aceste rezultate.

Aparent capitolul unde au lucrat cel mai mult cei de la Nvidia e silentiozitatea, GTX 590 fiind mult mai discreta din punct de vedere al zgomotului decat rivala de la AMD, ba chiar si decat generatiile anterioare de dual-GPU-uri Nvidia.

Acum nu mai ramane decat sa asteptam pana la ora 15:00 cand va avea loc lansarea oficiala si cand vom publica articolele cu testele lab501, atunci vom putea vedea daca aceste specificatii si cifre de performanta se verifica si daca Nvidia va reusi sa preia coroana de performanta detinuta de AMD de aproape un an si jumatate. Intre timp, pentru mai multe detalii atat despre specificatii cat si despre pret puteti sta cu ochii pe magazinele online ce au inceput sa listeze GTX 590 chiar inainte de lansare, un exemplu fiind Tiger Direct.

Edit: GTX 590 a fost lansat astazi, puteti citi cele doua articole publicate:

Asus Geforce GTX 590 vs HD 6990 – Clash of the titans

GTX 590 vs HD 6990 – Studiu de scalare cu frecventa CPU

Deasemenea, primele exemplare au fost listate in magazine cu disponibilitate imediata insa foarte limitata: Asus GTX 590 la eMAG, Gainward GTX 590 la eMAG, Asus GTX 590 la PC Garage.

Comentarii

2 comentarii la: Nvidia GTX 590 se lanseaza astazi

  1. Mda, tb sa construiasca la Cernavoda reactoarelea alea 2 mai rpd ca sa faca fata la consumul crescut de toti romanii care isi vor cumpara GTX 590 si 6990..

    Eu as ocoli solutiile dual gpu din cauza microstuttering-ului…

  2. MundoX a scris pe:

    O sa fie campion la silentiozitate, consum si throttle. :).

    Hemlock still rulz.

Lasa-ne un comentariu: