be quiet! Straight Power E9 500W, 680W CM – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 May, 2012.

 

Se intampla uneori ca o firma intreaga sa fie construita in jurul unei singure idei, cand toate ideile graviteaza in jurul acelorasi principii si toate produsele/serviciile trebuie sa posede un set de caracteristici bine definit.

Ei bine, astazi avem doua surse de alimentare de la un astfel de producator. Cei de la be quiet! nu s-au abatut de la principiile despre care vorbeam nici cand au ales numele. Avand sediul in Germania, firma produce surse de alimentare, sisteme de racire pentru procesoare, ventilatoare si alte accesorii, toate cu o atentie sporita acordata nivelului de zgomot.

Sursele care vor fi analizate astazi fac parte din aceeasi serie “Premium” (desi nu reprezinta gama de top a producatorului), Straight Power E9, certificata 80Plus Gold; modelele alese sunt cel de 500W si cel de 680W. Facand parte din aceeasi serie (si impartind aceeasi platforma, dupa cum veti vedea mai tarziu), va fi interesant sa vedem diferentele intre doua modele separate de aproape 200W pe eticheta.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: be quiet! Straight Power E9 500W, 680W CM – Test practic

  1. VladM a scris pe:

    Enorm de scumpe pentru ce ofera. La 600 RON cumperi x-660 care numai galagioasa nu e, iar electronica este mult mai buna.

  2. Ionut a scris pe:

    Salut Ihlades, multumim pentru review. Esti nou in echipa lab501, dar esti foarte bun in ceea ce faci. Tine-o tot asa. Acum, fiind vorba despre surse, este mare dezamagire din parte lui BE QUIET. Eu am un XFX ProSeries 650 si se pare ca isi mentine voltajul aproape de 12 V. Pentru 480 RON in nici un caz n-as cumpara o sursa din cele mentionate de mai sus.

  3. oltcit a scris pe:

    Si eu am acasa un model BeQuiet E9 400w gold efficiency.
    Nu sunt prea multumit din 2 motive:
    1. aceeasi variatie mare pe +12. La un consum de vreo 300-350 generat cu OCCT sw cpu+gpu pe +12V imi scade la 11.89V. Mi se pare cam slabuta performanta pentru o sursa din categoria asta.
    2. in standby fara nici un consumator consuma 9W.

    si eu am folosit un ampermetru Voltcraft de masura.

Lasa-ne un comentariu: