Corsair Carbide 270R – Brotherhood of Steel

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 9 November, 2017.

Asamblare

 

Inainte de a trece la asamblarea propriu-zisa am demontat toate elementele de pe carcasa (inclusiv panoul frontal si conectorii), am smirgheluit usor suprafetele si am aplicat 2 straturi de vopsea argintie de la MTN. Picioarele, tablitele din spate si thumbscrew-urile au fost lasate intentionat negre pentru a oferi un contrast cu argintiul. La final am aplicat doua maini de lac mat de la Baufix, atat pentru protectie cat si pentru aderenta cat mai buna a stickerelor. Pe acestea din urma le-am decupat la cuter plotter dupa un material vectorizat, tot ce vedeti cu negru (logo-uri) sunt stickere.

Am montat mai intai procesorul, memoriile, SSD-ul M.2 NVMe si cooler-ul pe placa de baza dupa care am pozitionat acest ansamblu in carcasa si am trecut la prinderea sa si a AIO-ului in suruburi. Am conectat cablurile de la carcasa la placa de baza cu usurinta, Carbide 270R fiind dotata cu tot felul de orificii ambutisate (fara gromets, dar e de inteles la pretul asta) prin care acestea pot fi trecute fara probleme si fara sa se vada prea tare. In conditiile in care noi nu am utilizat hard-disk-uri (3.5″) sau SSD-uri de 2.5″ pentru acest build, am demontat cele 4 suporturi de pe spate obtinand astfel mai mult loc pentru wiremanagement.

Urmatorul pas a fost fixarea celor 5 ventilatoare: 2 x HD140 RGB pe AIO in partea din fata, 2 x HD140 RGB pe plafon si 1 x HD120 in spate pentru eliminarea aerului cald din interior. Dupa cum se poate observa am optat pentru o presiune negativa in carcasa, aerul proaspat intra prin dreapta jos in timp ce evacuarea aerului cald se face prin stanga sus (se vede in poza de mai jos). Urmatorul pas a fost instalarea restului de componente, astfel placa video MSI Geforce GTX 1080 Ti Lightning si placa de sunet Creative Sound BlasterX AE-5 gasindu-si si ele un loc in sistemul nostru.

 

 

A urmat montarea sursei si cablarea intregului sistem, singurele modificari operate aici fiind utilizarea a doua cabluri Corsair Type 3 sleevuite individual pentru alimentarea placii video. Dupa cum puteti observa din imaginile de mai jos, toate cablurile sunt grupate intre spatele motherboard tray-ului si panoul lateral stanga iar air flow-ul nu este obturat in nici un fel.

Corsair Commander Pro este insarcinat cu controlul turatiei/iluminarii celor 5 ventilatoare, precum si cu efectele de lumina ale celor 2 benzi LED RGB instalate in sistem. Nu am mai avut nevoie de instalarea controller-ului Lightning Node Pro, am utilizat doar distribuitorul numit Lightning Module care vine in pachetul ventilatoarelor din seriile HD si SP. Pentru ca ventilatoarele emit deja suficienta lumina si placa video este iluminata aproape integral, am ales amplasarea a 2 benzi (din totalul de 4): una in masca sursei in timp ce a doua este pozitionata pe spatele panoului placii de baza pentru a reflecta lumina prin intermediul panoului lateral din spate.

Placa de sunet AE-5 beneficiaza de asemenea de iluminare RGB, venind in pachet cu o banda RGB LED magnetica ceva mai subtire. Acest lucru ne-a permis sa o amplasam intre masca sursei si montantul panoului lateral (benzile normale nu pot sa intre in acel spatiu). Ca elemente vizuale am aplasat numele si velele Corsair pe masca sursei, velele Corsair cu o dimensiune mai mare pe panoul frontal in timp ce panoul din spate este rezervat logo-ului Brotherhood of Steel (BoS). Numarul si dimensiunile lor au fost alese astfel incat sa nu aglomereze prea mult aspectul sistemului. Mai jos puteti vedea cum arata rezultatul final:

 

 


 

Comentarii

8 comentarii la: Corsair Carbide 270R – Brotherhood of Steel

  1. ropittbul a scris pe:

    Minunata carcasa .Are si geam , gata este de cumparat !
    Intelg Corsair azi Corsair maine dar faceti niste review-uri si la carcase Lian Li ( asta este un ex ) .
    De poze colorate de la nu stiu ce adunare toata lumea este satula.
    Un ex : PC-Q39G Asa ceva as vrea sa vad trecuta preintr-un review .

  2. Monstru a scris pe:

    Cool! Spune-le tu celor de la Lian-Li sa trimita carcasele si facem noi prezentarea…

  3. ropittbul a scris pe:

    Nu sunt ironic , chiar nu .
    Sincer nu crezi ca lab-ul este imbacsit de produse Corsair . Ok am inteles memorii carcase surse fanuri etc. Sper sa nu se apuce sa produca si penare . Folositi distribuitorii sau alte surse , pana la urma conteaza produsul . Nu toti cumpara numai in Ro plus ca daca nu ma interesau review-urile de la site nu mai postam .

  4. Monstru a scris pe:

    Site-ul este imbacsit de produsele celor care trimit sample-uri. Ca o coincidenta, trimit multe produse cei care chiar vand pe aici. Lian Li, din pacate, nu are distribuitor autorizat, deci nu sunt foarte interesati de piata asta.

    Nu ma intelege gresit, eu as testa oricum pentru ca stiu ca cititorii nostri pot cumpara de pe Caseking, de exemplu. Problema este ca brand-ul nu o vede asa – eu scriu in Romana, ei nu vand aici, de ce sa iroseasca sample-uri.

    Cam asta este problema. Ca fapt divers, poate ai observat ca in ultimii 2 ani am testat 10 SSD-uri NVMe de la 5 brand-uri. Cel prezentat in articolul asta nu se numara printre ele, pentru ca… nu se comercializeaza la noi.

    Per total, toata treaba asta nu este chiar atat de simpla precum crezi. Sa nu iti inchipui ca eu nu as testa Lian Li, Epic Gear, etc.

  5. nikobadboy a scris pe:

    Monstrule uite aici ceva ce te-ar putea interesa, idei pe viitor…
    https://www.youtube.com/channel/UCF53BHyhrI_Pgqv2FyNd5yA
    sper sa nu fiu banat, e referitor la modificarea pc-urilor.

  6. Curiosu a scris pe:

    cum sa pui radiatorul sa sufle caldura in interior? sau este de poze buildu, ca oricum nu o sa fie incins de un nebun 24/24 365 zile pe an.

  7. Monstru a scris pe:

    niko – il cunoastem pe JP 🙂

  8. matose Post author a scris pe:

    @curiosu: Pentru a avea temperaturi mai bune pe procesor am preferat aceasta abordare. De asemenea, cele 3 ventilatoare (spate si sus) scot aerul cald din interior.

Lasa-ne un comentariu: