Corsair Carbide 270R – Brotherhood of Steel

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 9 November, 2017.

Corsair MP500 M.2 NVMe PCIe Gen.3 x4 SSD

 

Primul SSD NVMe a celor de la Corsair, Force MP500, foloseste platforma de referinta a Phison pentru controller-ul PS5007-E7. Daca va amintiti bine, Apacer Z280 foloseste aceeasi configuratie iar performanta lui a fost foarte buna pentru un SSD de capacitate mica (240GB). Utilizand design-ul celor de la Phison, MP500 este echipat cu memorie NAND 2D MLC de la Toshiba pe litografie de 15nm (planar NAND, un lucru destul de rar in 2017). Pentru memoria buffer este folosit un singur chip DDR3 de la Nanya.

Phison PS5007-E7 este un controller de ultima generatie fabricat pe 28nm ce suporta memorie 1Znm SLC/MLC/TLC dar si 3D NAND. Lucrand pe 8 canale acesta poate avea o performanta de maxim 2800MB/ la citire si 1500MB/s la scriere atunci cand lucreaza cu capacitatea maxima (480GB). In cazul fisierelor 4K accesate aleatoriu putem obtine pana la 350K IOPS la citire si 250K IOPS la scriere.

Momentan controller-ul nu poate lucra cu mai mult de 480GB dar suportul pentru 960GB va veni cat de curand printr-un update de firmware. Pe langa NVMe 1.2, Phison PS5007-E7 suporta si NVMe L1 ce presupune un consum de sub 5mW in modul de consum redus L1.2, o cerinta necesara pentru laptop-urile anului 2017.

 

 

Comentarii

8 comentarii la: Corsair Carbide 270R – Brotherhood of Steel

 1. ropittbul a scris pe:

  Minunata carcasa .Are si geam , gata este de cumparat !
  Intelg Corsair azi Corsair maine dar faceti niste review-uri si la carcase Lian Li ( asta este un ex ) .
  De poze colorate de la nu stiu ce adunare toata lumea este satula.
  Un ex : PC-Q39G Asa ceva as vrea sa vad trecuta preintr-un review .

 2. Monstru a scris pe:

  Cool! Spune-le tu celor de la Lian-Li sa trimita carcasele si facem noi prezentarea…

 3. ropittbul a scris pe:

  Nu sunt ironic , chiar nu .
  Sincer nu crezi ca lab-ul este imbacsit de produse Corsair . Ok am inteles memorii carcase surse fanuri etc. Sper sa nu se apuce sa produca si penare . Folositi distribuitorii sau alte surse , pana la urma conteaza produsul . Nu toti cumpara numai in Ro plus ca daca nu ma interesau review-urile de la site nu mai postam .

 4. Monstru a scris pe:

  Site-ul este imbacsit de produsele celor care trimit sample-uri. Ca o coincidenta, trimit multe produse cei care chiar vand pe aici. Lian Li, din pacate, nu are distribuitor autorizat, deci nu sunt foarte interesati de piata asta.

  Nu ma intelege gresit, eu as testa oricum pentru ca stiu ca cititorii nostri pot cumpara de pe Caseking, de exemplu. Problema este ca brand-ul nu o vede asa – eu scriu in Romana, ei nu vand aici, de ce sa iroseasca sample-uri.

  Cam asta este problema. Ca fapt divers, poate ai observat ca in ultimii 2 ani am testat 10 SSD-uri NVMe de la 5 brand-uri. Cel prezentat in articolul asta nu se numara printre ele, pentru ca… nu se comercializeaza la noi.

  Per total, toata treaba asta nu este chiar atat de simpla precum crezi. Sa nu iti inchipui ca eu nu as testa Lian Li, Epic Gear, etc.

 5. nikobadboy a scris pe:

  Monstrule uite aici ceva ce te-ar putea interesa, idei pe viitor…
  https://www.youtube.com/channel/UCF53BHyhrI_Pgqv2FyNd5yA
  sper sa nu fiu banat, e referitor la modificarea pc-urilor.

 6. Curiosu a scris pe:

  cum sa pui radiatorul sa sufle caldura in interior? sau este de poze buildu, ca oricum nu o sa fie incins de un nebun 24/24 365 zile pe an.

 7. Monstru a scris pe:

  niko – il cunoastem pe JP 🙂

 8. matose Post author a scris pe:

  @curiosu: Pentru a avea temperaturi mai bune pe procesor am preferat aceasta abordare. De asemenea, cele 3 ventilatoare (spate si sus) scot aerul cald din interior.

Lasa-ne un comentariu: