Corsair Crystal 460X RGB – Building the Black & White

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 20 January, 2017.

Asamblare

 

Am montat mai intai procesorul, memoriile si waterblock-ul pe placa de baza dupa care am pozitionat acest ansamblu in carcasa si am trecut la prinderea sa si a radiatorului de 360mm in suruburi. In acest moment am avut de facut o alegere: las ventilatoarele pe interior si montez radiatorul ceea ce inseamna ca nu mai aveam loc de ansamblul pompa + rezervor sau mut ventilatoarele intre sasiu si panoul de sticla, pe interior ramanand doar radiatorul. Desi a trebuit sa renunt la filtrul de praf frontal am ales a doua varianta, astfel ventilatoarele sunt vizibile iar pompa si radiatorul au putut sta in locul pe care l-am ales de la inceput.

Am demontat racirea de pe placa video GTX 1080 FE si am montat waterblock-ul de la Thermaltake, apoi am inlaturat din carcasa tot ce nu aveam nevoie: cage-urile pentru unitati de 3.5″, partea din fata a mastii pentru sursa dar si suportul pentru unitati de 2.5″ amplasat pe spate. SSD-ul Force LE a fost amplasat pe masca pentru sursa fiind fixat cu banda dublu adeziva.

Pentru a intregi efectul de iluminare RGB am populat carcasa cu inca 3 ventilatoare SP120 RGB, doua pe panoul superior si unul in spate. Controller-ul de lumini suporta un maxim de 6 ventilatoare, asadar nu am avut probleme la acest capitol. Pentru ca m-am trezit cu 6 ventilatoare a caror turatie trebuia controlata am inghesuit in carcasa si un Commander Mini prin intermediul caruia am putut adauga si o banda LED RGB sub plexi-ul de pe waterblock-ul placii video, pentru un plus de aspect.

Am conectat cablurile de la carcasa la placa de baza cu usurinta, Corsair Crystal 460X RGB fiind dotata cu tot felul de orificii cauciucate prin care acestea pot fi trecute fara probleme, fara sa se vada. Pentru fixarea ansamblului pompa + rezervor a fost nevoie sa dam 4 gauri in podeaua carcasei, apoi am utilizat suruburile si piulitele din pachet pentru a le fixa.

 

making-of-2

making-of-0

making-of-1

 

Dupa montarea fitingurilor si proiectarea in linii mari a traseului tubului PETG am trecut la partea de executie, adica la taierea si indoirea conform dimensiunilor din teren. Cateva ore mai tarziu traseul era gata, fiind pregatit pentru umplerea si testarea loop-ului. Pentru un efect cromatic potrivit proiectului am folosit pigment Pastel White de la EKWB amestecat cu apa distilata. Am avut mult de lucru si la partea din spate a carcasei unde a trebuit sa rutez fiecare fir astfel incat sa nu fie vizibil din fata sau sa incurce montarea panoului lateral dreapta. Rezultatele le puteti vedea mai jos:

 

1

3

4

5

7

8

9

 

Comentarii

3 comentarii la: Corsair Crystal 460X RGB – Building the Black & White

  1. Artanis a scris pe:

    Frumos! Totusi arata mai rece decat este 🙂

  2. Christian a scris pe:

    Monstru, care crezi ca o sa fie viitorul racirii componentelor?

  3. xplaur a scris pe:

    A ieșit super!

Lasa-ne un comentariu: