Hardware Labs Black Ice SR-1 560 – test si overclocking

Scris de: , in categoria: Racire, in 22 November, 2013.

P1330839

In articolele mele despre watercooling am abordat o multitudine de subiecte, menite sa usureze alegerile unui utilizator obisnuit, dar in special pe cele ale unui entuziast. Am testat sisteme de racire AIO de la cele mai ieftine pana la cele aflate in gama superioara de pret, cele mai performante blocuri universale pentru GPU, dar din pacate nu am in acest moment comparatii intre cateva pompe, blocuri CPU sau radiatoare.

Obiectul de studiu din acest articol este radiatorul de inalta performanta Hardware Labs Black Ice SR-1 560, produs de Hardware Labs. Dintre componentele unei bucle de racire pe apa, daca vorbim de bench, sunt doua care pot lipsi: radiatorul si pompa, dar doar in anumite situatii mai speciale, specifice sesiunilor de bench, cum ar fi cea in care folosim reteaua de apa sau folosirea unui amestec de apa cu gheata, caz in care doar radiatorul se exclude din circuit.

Aceste situatii sunt destul de incomode si de multe ori timpul alocat sesiunilor de bench se prelungeste foarte mult, caz in care cea mai buna solutie este tot circuitul standard, in care se impune folosirea unui radiator foarte performant, de tipul lui SR-1 560, cu o capacitate de racire foarte mare.

Comentarii

6 comentarii la: Hardware Labs Black Ice SR-1 560 – test si overclocking

 1. rage fuury a scris pe:

  Wow: nu m-am gandit ca dintr-un loop de water-cooling ar putea lipsi radiatorul si pompa, ma intreb atunci daca furtunurile sunt absolut necesare Master? 🙂

  Lasand gluma la o parte- daca ai folosi in locul acestui radiator de 560 doua Black Ice-uri de 240 si unul de 120 poti estima cat din eficienta se pierde? Si as mai vrea sa stiu (estimativ) daca schimband ventilatoarele de 1500 rot/min pe cele doua Black Ice-uri de 240 ce le am in sistem cu ventilatoare de 1200 se pierd mult din eficienta? Momentan am 43 grade pe placa video in full load cu max overclock si cca 65 grade pe procesor (nu din cauza ca water-blockul nu ar fi eficient ci din cauza a ceea ce se intampla sub heat-spreader-ul lui I7 3770K-old problems), 2-3 grade n-ar fi un capat de tara daca pot castiga pe partea de silentiozitate…

  Si desigur, multumim pentru articol ramiro… mai asteptam si altele anul asta, nu?

 2. Apocalypse a scris pe:

  O intrebare legata de rezultatele obtinute pe GTX 275 ? Cum ati reusit sa obtineti 890 Core clock ? Am avut un gtx 275 si orice valoare peste 700 o reseta inapoi la 700 nefiind vorba de instabilitate, parca se lovea de un prag.

 3. poparamiro Post author a scris pe:

  @ rage fuury

  Nu cred ca as pierde foarte mult la rmp mediu, posibil doar la low rpm, daca arhitectura celor doua radiatoare nu este optimizata pentru asa ceva. Desigur, doar testul practic va putea spune cu certitudine.

  Vor mai fi cateva articole anul acesta.

  @ Apocalypse

  Cu afterburner si voltmod, pe langa racirea performanta. La tine exista o problema software.

 4. Apocalypse a scris pe:

  @poparamiro Ce problema software ar putea sa-ti permita modificare unei frecvente doar pana la un anumit punct indiferent de versiunea driverului sau programul folosit: evga precision, riva tuner, afterburner etc.

 5. poparamiro Post author a scris pe:

  E ciudata problema ta, la seria 2xx eu nu stiu sa fie astfel de probleme, si am overclockat absolut tot din acea serie.

  Incearca un afterburner extreme sau Nvidia inspector, dupa ce ai pus totul pe curat (os si drivere)

  La gtx560 era o problema asemanatoare cu drivere noi, nu se putea trece de 1000mhz.

 6. Apocalypse a scris pe:

  @poparamiro Crede-ma am incercat absolut tot ce se putea inafara de a “forta” niste valori printr-un custom bios pentru ca neavand un baseline pana la cat poate urca nucleul in conditii de stabilitate riscam sa nu posteze deloc

Lasa-ne un comentariu: