Review – Alphacool Core 1 Aurora

Scris de: , in categoria: Racire, in 1 March, 2024.

Alphacool Core 1 Aurora

 

Dupa ce am inaugurat metodologia de testare pentru waterblock-uri in urma cu doar cateva zile, era firesc sa revenim cu primul articol dedicat unui astfel de produs. Si cine putea fi mai indicat pentru acest prim articol decat Alphacool Core 1 Aurora, un waterblock care iese invingator in toate topurile de performanta realizate in ultimul timp? Ei bine, pentru a vedea daca asa stau lucrurile, dar ai pentru a avea termen de comparatie cat mai corect, am achizitionat cateva waterblock-uri populare atat din segmentul entry-level (Barrow, Raijintek), cat si high-end (Heatkiller, aqua computer, Corsair, EK).

Va fi interesant de vazut daca face fata un waterblock din generatia trecuta care nu este optimizat pentru LGA1700 (Raijintek FORKIS ELITE), sau unul cu un pret de vanzare de sub 50 euro cum este cel de la Barrow, cand este pus sa raceasca un procesor care disipa 300W. Vom masura si cat de restrictiv este fiecare waterblock pentru a vedea la ce stres supune pompa din loop, iar apoi vom diseca subiectul testului nostru de astazi pentru a vedea ce se ascunde in interior.

Alphacool Core 1 este comercializat in momentul de fata in 5 variante, 3 fara iluminare ARGB (negru, argintiu si alb) in timp ce 2 beneficiaza de iluminare ARGB (negru sau argintiu) si pot fi diferentiate prin sufixul Aurora. Pretul fixat de Alphacool pentru seria Core 1 este de €100 pentru modelele fara iluminare, in timp ce Core 1 Aurora costa cu €20 mai mult. Asta inseamna ca Alphacool Core 1 se pozitioneaza intr-un segment de pret superior fata de concurentii alesi pentru acest test insa diferenta este destul de mica (€10 – €20).

Singurul model care depaseste ca pret Alphacool Core 1 este EK-Quantum Velocity², insa cei de EK se pozitioneaza in segmentul premium de cativa ani, iar acest lucru le-a permis cresterea treptata a preturilor. Ramane de vazut in practica cum stau lucrurile, pentru ca Alphacool Core 1 Aurora este un waterblock proiectat de la zero atat ca structura interna, cat si ca design. Haideti mai departe sa vedem cum arata ambalajul si ce gasim in pachet!

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: