Computex 2024 – Alphacool arata Apex Nova Station 4.200 si ventilatoare metalice ARGB

Scris de: , in categoria: Stiri, in 8 June, 2024.

Alphacool

 

In cadrul Computex 2024, Alphacool si-a prezentat cea mai recenta linie de carcase optimizate pentru racirea cu apa, alaturi de o gama variata de alte componente pentru racirea cu apa. Initial prezentata la Computex 2023, carcasa Apex Pro Skeleton Carbon este disponibila in doua variante: una cu un distroplate dedicat la pretul de 899$ si o alta solutie care include doar carcasa disponibila la pretul de 499$. Fabricata din tuburi autentice de fibra de carbon si consolidata cu colturi din aluminiu frezat la CNC, aceasta carcasa ofera durabilitate si numeroase optiuni de personalizare avand un design complet modular. Utilizatorii pot demonta complet si reconfigura carcasa pentru a satisface nevoile exacte, singura diferenta notabila fata de ceea ce am vazut anul trecut fiind o masca de carbon amplasata pe spatele tray-ului care sustine placa de baza (permite mascarea cablurilor din acea zona).

In plus, Alphacool a introdus statia externa Apex Nova Station 4.200 pentru entuziastii raciri pe lichid. Aceasta statie se remarca prin aspectul sau inspirat din fibra de carbon si gazduieste un radiator masiv NexXoS XT45 1260 Super Nova, insotit de patru ventilatoare de 200 mm, lichidul fiind pus in miscare de pompa Apex VPP. Conectivitatea plug-and-play, facilitata de fitting-urile rapide, asigura o functionare fara probleme si o ergonomie optima. Rezervorul integrat si indicatorul de nivel si temperatura adauga mai multa ergonomie, in timp ce utilizatorii pot controla ventilatoarele si pompa printr-un sfotware dedicat folosind conexiunea USB integrata.

In plus, Alphacool a prezentat mai multe variante de culoare pentru ventilatorul APEX Stealth Metal cat si un prototip pentru un ventilator ARGB care va face insa parte din seria Core avand in vedere motorul cu 4 poli (in loc de 6 poli in cazul APEX) precum si renuntarea la lagarul HDB. Constructia metalica insa va ramane la fel, iar rezultatele in practica nu ar trebui sa fie foarte diferite conform reprezentantilor companiei.

Alte cateva produse prezentate initial la CES 2024 s-au apropiat de lansare, printre ele si radiatorul Core T45 Aurora cu 16 canale de racire si iluminare ARGB, rezervorul Core 2 Tube Reservoir sau viitorul flagship al waterblock-urilor pentru CPU: APEX 1 CPU Cooler. Acesta din urma are parte de ultimele optimizari, cei de la Alphacool vor sa se asigure ca performanta se ridica la numele APEX, lucru care se dovedeste insa destul de dificil de realizat avand in vedere performanta de care a dat dovada Alphacool Core 1. Vom vedea insa cum sta treaba atunci cand se lanseaza!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: