Review – Alphacool Core 1 Aurora

Scris de: , in categoria: Racire, in 1 March, 2024.

Prezentare

 

Am avut la test atat varianta argintie, cat si varianta neagra Alphacool Core 1 – mai jos veti vedea poze cu ambele insa testele au fost realizate numai cu unul dintre cele doua waterblock-uri, performanta fiind identica. Cu o greutate de peste 500 grame, Core 1 este cel mai greu waterblock dintre cele testate, constructia masiva fiind executata in mare parte din alama nichelata in timp ce baza este construita din cupru nichelat. Alphacool Core 1 are dimensiuni de 72 x 72 x 26.5 mm, grosimea sa fiind de asemenea una nemaintalnita de mine pana acum, aceasta fiind de altfel si partial responsabila pentru greutatea sa.

Modelul argintiu arata foarte bine si este ceva mai rezistent la amprente si praf decat cel negru, in sensul ca nu se observa atat de usor. Compatibilitatea atat cu platforme Intel, cat si AMD, este un avantaj pentru Core 1, deoarece majoritatea waterblock-urilor concurente sunt dedicate pentru un singur tip de platforma. Sistemul de retentie a fost si el imbunatatit, are acum mai putine suruburi si poate fi montat fara unelte. Backplate-ul este deosebit de solid si este inclus in pachet – de exemplu, in cazul lui Watercool Heatkiller IV Pro nu este inclus, ceea ce nu mi se pare ok, mai ales pentru incepatori.

Turul este fix in centrul waterblock-ului in timp ce returul este situat in colt, fiind foarte aproape de tur, ceea ce face si destul de dificila montarea eventualelor fitting-uri quick connect direct pe waterblock. Spre deosebire de top-urile din plexi sau acrylic care pot crapa daca strangem prea tare fitting-urile, in cazul lui Core 1 nu vom avea aceasta problema pentru ca infiletarea are loc in alama. Am apreciat in mod special gravarea porturilor de tur si retur in interior, atat din punct de vedere al design-ului, cat si al ergonomiei. Modelul Aurora pe care il avem are capacul superior format din 2 parti, intre acestea fiind situata o banda cu 18 LED-uri ARGB si un difuzor de plastic pentru a lasa lumina sa iasa la suprafata. Banda poate fi conectata impreuna cu alte dispozitive Alphacool printr-un connector JST pass-through, sau direct la placa de baza prin intermediul unui adaptor inclus in pachet.

Pentru demontarea waterblock-ului trebuie sa inlaturam cele 6 suruburi, apoi putem indeparta baza de cupru. Aceasta din urma are o grosime de 4mm, portiunea cu lamele are o dimensiune de 39 x 47 mm, fiind crestata in ambele directii. Lamelele au 0.4mm grosime si 0.4mm spatiu intre ele, insa ceea ce surprinde aici este cat de adanc sunt sapate in baza, santurile ajungand foarte aproape de suprafata de contact cu procesorul. Practic, daca ne uitam in lumina la reflexiile bazei nichelate putem vedea usoare urme de deformare date de prelucrarea santurilor de pe cealalta parte, foarte interesant. Iesit din comun este si jet plate-ul 3D folosit de Alphacool pentru Core 1, acesta canalizand cu presiune lichidul in 3 directii pentru ca apoi sa fie colectat si ghidat spre iesire.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: