Hardware Labs Black Ice SR-1 560 – test si overclocking

Scris de: , in categoria: Racire, in 22 November, 2013.

SISTEM DE TEST

P1330952

 • CPU – Intel Core i7 3930k
 • MB – Asus P9X79 Deluxe
 • RAM – 16GB Kingston DDR3 2133 CL11
 • HDD – Samsung 103UJ
 • PSU – Corsair AX1200
 • Racire – True Spirit 140, EK VGA Supremacy, Eheim 1262 pump
 • TIM – Arctic Cooling MX-4

METODOLOGIE

Metodologia folosita este foarte simpla, scopul principal fiind observarea deltaT-ului dintre ambient si apa, in conditiile unui TDP mare.

Am aplicat un load destul de mare (doua placi video GTX660Ti puternic voltate si echipate cu blocuri universale VGA Supremacy) si am urmarit comportamentul in regim de airflow foarte redus (4x500RPM/140mm), cat si scalarea cu turatia, folosind cel de-al doilea set de ventilatoare (1700RPM/140mm).

Comentarii

6 comentarii la: Hardware Labs Black Ice SR-1 560 – test si overclocking

 1. rage fuury a scris pe:

  Wow: nu m-am gandit ca dintr-un loop de water-cooling ar putea lipsi radiatorul si pompa, ma intreb atunci daca furtunurile sunt absolut necesare Master? 🙂

  Lasand gluma la o parte- daca ai folosi in locul acestui radiator de 560 doua Black Ice-uri de 240 si unul de 120 poti estima cat din eficienta se pierde? Si as mai vrea sa stiu (estimativ) daca schimband ventilatoarele de 1500 rot/min pe cele doua Black Ice-uri de 240 ce le am in sistem cu ventilatoare de 1200 se pierd mult din eficienta? Momentan am 43 grade pe placa video in full load cu max overclock si cca 65 grade pe procesor (nu din cauza ca water-blockul nu ar fi eficient ci din cauza a ceea ce se intampla sub heat-spreader-ul lui I7 3770K-old problems), 2-3 grade n-ar fi un capat de tara daca pot castiga pe partea de silentiozitate…

  Si desigur, multumim pentru articol ramiro… mai asteptam si altele anul asta, nu?

 2. Apocalypse a scris pe:

  O intrebare legata de rezultatele obtinute pe GTX 275 ? Cum ati reusit sa obtineti 890 Core clock ? Am avut un gtx 275 si orice valoare peste 700 o reseta inapoi la 700 nefiind vorba de instabilitate, parca se lovea de un prag.

 3. poparamiro Post author a scris pe:

  @ rage fuury

  Nu cred ca as pierde foarte mult la rmp mediu, posibil doar la low rpm, daca arhitectura celor doua radiatoare nu este optimizata pentru asa ceva. Desigur, doar testul practic va putea spune cu certitudine.

  Vor mai fi cateva articole anul acesta.

  @ Apocalypse

  Cu afterburner si voltmod, pe langa racirea performanta. La tine exista o problema software.

 4. Apocalypse a scris pe:

  @poparamiro Ce problema software ar putea sa-ti permita modificare unei frecvente doar pana la un anumit punct indiferent de versiunea driverului sau programul folosit: evga precision, riva tuner, afterburner etc.

 5. poparamiro Post author a scris pe:

  E ciudata problema ta, la seria 2xx eu nu stiu sa fie astfel de probleme, si am overclockat absolut tot din acea serie.

  Incearca un afterburner extreme sau Nvidia inspector, dupa ce ai pus totul pe curat (os si drivere)

  La gtx560 era o problema asemanatoare cu drivere noi, nu se putea trece de 1000mhz.

 6. Apocalypse a scris pe:

  @poparamiro Crede-ma am incercat absolut tot ce se putea inafara de a “forta” niste valori printr-un custom bios pentru ca neavand un baseline pana la cat poate urca nucleul in conditii de stabilitate riscam sa nu posteze deloc

Lasa-ne un comentariu: