Corsair Obsidian 650D – Eleganta compacta

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 6 July, 2011.


.
Culisand usita din partea superioara a carcasei descoperim o conexiune S-ATA cu ajutorul careia putem face hot-swap (daca avem activat AHCI, desigur) atat cu SSD-uri cat si cu HDD-uri. In dreapta-jos mai putem observa si un mic switch, acesta este chiar fan controller-ul de care v-am vorbit mai devreme. Este amplasat foarte discret sub masca culisanta, poate controla pana la 4 ventilatoare (cele 3 livrate cu carcasa si eventual cel de pe cooler-ul CPU) si are 3 pozitii: low, medium si high.

Pe masca frontala avem doar butonul si LED-ul de Power, dar apasand pe usita din dreapta aceasta se va deschide. Acolo gasim butonul de Reset, 2 porturi USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, Firewire precum si conexiunile audio pentru front panel (microfon si casti).
.

.

Apasand pe grila din partea inferioara a mastii frontale, ne este permisa detasarea filtrului de praf frontal si putem admira astfel si dimensiunile generoase ale ventilatorului aferent. Similar, in partea din spate sub podeaua carcasei putem gasi cel de-al doilea filtru, menit sa apere sursa de acumulari de praf; si acesta poate fi scos si curatat simplu si usor, fara nici o problema.

In partea superioara este amplasat cel de-a doilea ventilator de 200mm ce este furnizat impreuna cu carcasa. Se poate alege scoaterea lui si inlocuirea cu 2 ventilatoare de 120mm sau 140mm, locul fiind suficient chiar si pentru montarea unui radiator dublu pentru watercooling (de exemplu Corsair H100). Toate finisarile sunt la cel mai inalt nivel, toate usitele si panourile se deschid usor fara sa produca vreun zgomot, pana acum nimic de reprosat.

.

Comentarii

10 comentarii la: Corsair Obsidian 650D – Eleganta compacta

 1. borza a scris pe:

  super carcasa. fata de haf 922 al meu are si filtre si controler de turatie. si e mai scumpa dar merita diferenta.
  felicitari pt review. scurt si obiectiv.

 2. fubu a scris pe:

  Frumoasa carcasa, design elegant insa pretul este totusi mare din punctul meu de vedere.

 3. Vivio a scris pe:

  E păcat că la așa bani au pus un sistem slăbuț de atenuare a vibrațiilor HDD. Pare suspect de asemănător cu cel la carcasea mea actuală: Cooler Master HAF 932.

  În rest pare un produs bun.

 4. Dinu a scris pe:

  Cam scumpa

 5. Simdra a scris pe:

  Pretul este in scadere..a ajuns chiar pe la 750-760 la comanda pe net….dar tot cred ca este cam mare..felicitari pt review asemenea.

 6. Da, cam scumpa. dar arata foarte bine. Simpla, compacta… fara “briz brizuri”

 7. BauBau a scris pe:

  Arata excelent carcasa, dar din pacate privind raportul calitate/pret nu pote concura cu Antec 300 de exemplu care arata similar si costa 250 de lei.

 8. matose Post author a scris pe:

  Comparatia cu Antec 300 e deplasata total si o insulta pentru Obsidian :). Nu se poate compara la nici un aspect: calitate, dotari, ergonomie, estetica, etc

 9. BauBau a scris pe:

  Ma refeream la raportul calitate/pret, iar sincer sa-ti spun antec 300 arata excelent daca ma gandesc ca e cu 500 de lei mai ieftina :). Decat in cazul in care nu ai pe ce sa cheltuiesti 5 milione recomand carcasa asta in favoarea Antecului.Nu-si justifica pretul.

 10. dellbell a scris pe:

  Da, e doar o insulta grosolana comparatia cu antec trei sute.
  Nu poti compara un logan cu un Ferrari.

  Bijuterie carcasa asta si cand vrei bijuterii, scoti mai multi bani din buzunar.

Lasa-ne un comentariu: