Corsair Obsidian 900D Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 16 April, 2013.

Concluzii

 

Nu cred ca poate cineva sa nege grozavia pe care a facut-o Corsair cu aceasta carcasa. Cel mai nou membru al familiei Obsidian se constituie in dovada suprema a capacitatii producatorului american de a proiecta o carcasa super high-end, asa cum a facut-o la momentul sau si primul Obsidian.

900D este destinata in mod evident sistemelor de pe alta planeta, cu platforme dual-socket, configuratii quad-VGA si sisteme de racire pe apa cu mai multe bucle. Spatiul interior este de departe cel mai mare atu al flagship-ului Corsair. Singurul aspect negativ il constituie dimensiunile exterioare, in mod evident. Eu am avut probleme in a manevra mastodontul in timpul sesiunii foto, si sunt convins ca unele persoane nici nu au atata loc sub birou. Cu asemenea dimensiuni era oarecum de asteptat ca panourile carcasei sa flexeze, dar combinatia dintre materialele de calitate si un design inspirat au eliminat aceasta problema.

Calitatea constructiei este probabil al doilea mare atu al lui 900D. Atentia la detaliu este fenomenala; fiecare imbinare, fiecare zona de contact intre doua elemente ale carcasei este gandit si executat ca la carte. Wire-management mai simplu de atat nu ofera nici o alta carcasa din pricina spatiului, a clemelor detasabile si a orificiilor inteligent plasate. Compartimentarea aducea si ea cateva beneficii practice precum organizarea fluxului de aer si posibilitatea de a lucra cu HDD-urile din locasurile inferioare fara sa demontam panoul lateral.

E greu sa gasesti minusuri la 900D daca dimensiunile exterioare si pretul sunt acceptate. Corsair nu au implementat nici o solutie extravaganta, nemaivazuta inainte, dar tot ceea ce intra in componenta carcasei este de cea mai buna calitate. Obsidian 900D este o carcasa pentru putini oameni, care nu se va vinde intr-un numar foarte mare, dar din punctul meu de vedere ea insumeaza perfect tot ce se poate face cu o carcasa folosind metode conventionale. Printre entuziastii instariti cu siguranta ea va fi un hit. Pentru ceilalti pasionati ea va fi echivalentul lui Ferrari F40 din lumea automobilelor… perfect de pus in poster.

 

K5__0174

 

Comentarii

10 comentarii la: Corsair Obsidian 900D Review

 1. gigi a scris pe:

  Be-tz-as pu*a ta Doamne, ce carcasa…

 2. ted a scris pe:

  Superba

 3. Adrianfi a scris pe:

  Superba, fara cuvinte !

 4. grigoras49 a scris pe:

  hai sa fim seriosi cine are nevoie de asemenea dulap cand 99% avem placi de baza atx(poate daca avea si bara de umerase si trei usi!?)

 5. LUKA a scris pe:

  super tare carcasa, eu am 800D, asta arata mult mai bine!!!!!!!!

 6. Bugsy004 a scris pe:

  Interesanta carcasa, dar mare aț naibii!
  As fi vrut mai multe poze cu ea complet echipata.

  Multumim.

 7. Bugsy004 a scris pe:

  Mare a naibii! am vrut să spun, sorry.

 8. Negaterium a scris pe:

  Nice one.

 9. s3ns3 a scris pe:

  pfuaaaa.masacre arata

 10. Ala Micu' a scris pe:

  As vrea sa vad un build mItx in carcasa asta…

Lasa-ne un comentariu: