Enermax Triathlor 550W – Refresh-ul mainstream
Rezultate
Rezultatele sunt excelente pentru o sursa mainstream, rail-urile de +12v impresionand in mod special. Variatia maxima pe acestea a fost de 0.73% la alimentarea placii video, in conditiile in care un HD7970 cu voltajul pe GPU ridicat la 1.2v si limita PowerTune ridicata cu 20% nu consuma chiar putin. Pornind de la o tensiune de 12.23v la desktop, asta inseamna ca voltajul nu a scazut sub 12.14v, o valoare excelenta; pot spune ca ma mira echilibrarea sursei atat de sus cat timp variatia tensiunii ramane scazuta. Imi doresc sincer ca rezultatele sa se pastreze si pentru exemplarele ce se vor gasi in retail iar Enermax sa nu pregateasca o revizie noua ce foloseste componente mai ieftine, pentru ca Triathlor-ul impresioneaza cu aceste cifre.
Beneficiile tehnologiei DC-to-DC le putem monitoriza prin intermediul tensiunii de +5v prezenta in tabelul de mai sus, practic variatia acesteia fiind extrem de mica chiar si la incarcare de 100%. Doua lucruri ma fac insa sa ma gandesc ca electronica nu poate fi folosita si pentru sursei de puteri mai mari: faptul ca tensiunea de pe rail-ul de +5v variaza in ciuda tehnologiei DC-to-DC, chiar daca numai cu 30mV, si setarea OCP-ului destul de jos inseamna ca rezervele de putere s-au cam epuizat atunci cand am incarcat sursa.
In ceea ce priveste sistemul de racire rezultatele sunt amestecate: temperaturile nu au fost in nici un moment problematice, sursa sufland aer doar putin caldut chiar si dupa 15 minute de incarcare 100%. Ventilatorul pe de alta parte munceste serios pentru a asigura racirea potrivita componentelor electronice, si ca urmare misca un volum impresionat de aer, lucru care nu va putea scapa de urechile celor din apropiere, ca o placa video high-end in full-load. Ce m-a impresionat insa este zgomotul de motor practic inexistent al ventilatorului Twister Bearing, ceea ce face din Triathlor o sursa foarte silentioasa in idle. Problema este ca se tureaza extrem de repede.
Comentarii
S-a stabilit un pret pentru Europa?
Pingback: Vizita la Enermax in laborator (part 2): Triathlor ECO 650W, Revolution X't 530W si Platimax 1350W testate - lab501