InWin BUC 666 – Dotari de varf in gama mainstream
.
In cazul lui BUC 666, cea mai placuta surpriza am avut-o in legatura cu modul in care se pot monta unitatile optice si mai ales unitatile de stocare. Unitatile optice se monteaza foarte simplu, cu ajutorul unor “butoane” care se trag inainte de introducerea unitatii optice in bay-ul dedicat si se imping pentru fixare dupa ce aceasta a fost asezata pe pozitie. Asa cum stiti, carcasele ceva mai scumpe se intrec in diverse moduri cat mai comode, practice si silentioase de a monta unitatile de stocare, oferind fie sertare pentru hard-disk-uri, fie sloturi unde putem monta unitati de 2.5″ (deh, este vremea SSD-urilor), s.a.m.d.
Ei bine, cei de la InWin au pus la punct un sistem foarte inteligent, silentios, practic, comod si nu in ultimul rand, ieftin. Astfel, BUC 666 dispune de 5 sertare de plastic pentru HDD-uri. In oricare dintre acestea poate fi montata atat o unitate de 3.25″ cat si una de 2.5″. Hard-disk-urile se monteaza cu ajutorul unor saibe de silicon care atenueaza vibratiile. Mai mult decat atat, HDD-urile se monteaza invers, cu conectorii S-ATA perpendiculari pe planul motherboard tray-ului. Desigur, o sa va ganditi, acest aspect imbunatateste wire-managementul. Da, dar cei de la InWin au dus acest concep si mai departe, si practic, 4 din cele 5 lacasuri pentru unitati de stocare este in esenta un docking station hot swap. Adica, carcasa este dotata din fabrica cu conectori S-ATA (atat conectorul de date cat si cel de alimentare), astfel incat, atunci cand impingem sertarul cu HDD-ul sau SSD-ul nostru inauntru, acesta este conectat automat la acesti conectori.
Tot ce trebuie sa facem pentru a monta un HDD, este sa conectam cablul S-ATA corespunzator (carcasa este dotata cu 4 cabluri S-ATA negre), si sa conectam doua mufe S-ATA de la sursa la cele doua alimentari de care dispun cele 4 bay-uri pentru hard-disk. Odata efectuata aceasta operatiune (in momentul in care asamblam sistemul), orice unitate de stocare poate fi adaugata sau scoasa din sistem foarte rapid si simplu. In plus, deoarece sertarele sunt construite din plastic, a fost redus costul pe care il presupun sertarele metalice. O solutie eleganta pe care mi-ar face placere sa o vad implementata si pe alte carcase.
.
Desi montantul HDD-urilor este dispus transversal, acestea nu sufera din cauza temperaturilor, fiind racite direct de catre ventilatorul frontal. Mai mult decat atat, in dreptul lor exista o fanta decupata pe capacul lateral (unde putem gasi si incuietoarea carcasei). In afara de 5 unitati de stocare, BUC 666 poate adaposti 4 unitati de 5.25″, dintre care 3 externe, precum si o unitate de 3.25″ externa (floppy, card reader, etc).
Comentarii
Imi place facuta cu cap, mai ales prinderea HDD si mobilitatea acestora. Asa ceva au si cei de la Zalman dar la un pret dublu.
Singurul lucru care nu-mi place in este greutatea mica – eu sunt fan carcase peste 10kg
Arata bine carcasa, personal as fi preferat culoarea rosu in loc de galben 😉
Ar fi fost interesant sa asamblati si un sistem intreg ( inclusiv sursa si sa umpleti cateva bay’uri ), sa vedem cum ar arata pc-ul complet.
In rest, carcasa arata OK, si se gasesc destule placi video cu galben pe ele si surse (cele gold), iar un combo albastru-galben-negru cred ca ar arata bine.
Celor carora nu le place galbenul, ar putea investi in timp in niste ventilatoare rosii sau de orice alta culoare.
Ca design nu imi place deloc, negru cu galben nu mi se pare o alegere inspirata…iar partea frontala e cam butucanoasa. Dar deh, e de gameri ;))
merge tata …. chiar si design-ul e ok .. si daca mai pui si o placa de baza SABERTOOTH P67 chiar s-ar combina bine bine cu galben – negru … totusi parca lipseste o fanta pentru cablul sursei de alimentare.
Per total la pretul cerut e ok …
Interesanta expresia “carcasa de gameri” ? Sa fie vreun sport gen aruncatul carcasei in adancime sau saritul in inaltime cu carcasa in spate sau alergatul sutei de metri stafeta iar carcasa fiind ….?
si totusi ….
putin obturate ventilatoarele si mai ales cu 7 pale …. chiar nu gaseau cu 9 ?
paste fericit la toata lumea
eu pasc
ea paste
tu pasti
el paste …
rewiev foarte decent si bine punctat, pe avantaje si dezavantaje, sunt convins ca alti cunoscatori abordau subiecte mult mai “zemoase”
mie personal chiar mi-a placut si il consider folositor.imi cer scuze anticipat pt cei carora nu le-au placut culorile…
multumim “NEA” MONSTRU
Titlul de Nea se acorda ffff rar virtuozilor
Pingback: InWin BUC 666 – Dotari de varf in gama mainstream
Pingback: NEWS - Carcase - Page 38 - My Garage
Pingback: PC Gaming-maxim 5100 lei - My Garage
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube