Prezentare – InWin POC

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 20 October, 2023.

InWin POC

 
Carcasele de PC sunt o categorie cu un istoric tumultuos, pornind de la inceputuri relativ simple. Pentru ca, nu-i asa, la inceput a fost carcasa alb-galbuie. Verticala sau orizontala, aceasta era construita din tabla groasa, nu avea posibilitati avansate de aerisire iar aspectul estetic juca arareori un rol in design-ul sau. Iar acest model de carcasa a dominat piata mai bine de doua decade, utilizatorii fiind preocupati de procesor si memorie, la inceput, iar mai apoi de placa video, dar nu neaparat si de incinta in care acestea erau montate.

Undeva, in negura timpului, spre sfarsitul anilor 90, au inceput sa apara carcase diferite… mai mari… mai solide, de alta culoare… poate chiar si cu un design exterior diferit. Iar mai apoi, incet, incet, au aparut producatori specializati, cum ar fi Antec, Chieftec, CoolerMaster, Thermaltake sau LianLi, iar domeniul carcaselor a inceput sa se diversifice. Carcase sobre, carcase silentioase, carcase futuristice, carcase care ofereau posibilitati de racire inimaginabile pana atunci…

Toate si-au facut aparitia la sfarsitul anilor 90, inceputul anilor 2000, prima decada din noul mileniu debordand de efervescenta si in acest domeniu, iar unii dintre noi ne putem considera norocosi ca am asitat pe viu la aceasta perioada nebuna, in care parea ca nu exista limite. Desigur, asta era impresia noastra atunci, pentru ca interiorul carcaselor inca era gri, iluminarea era ceva rezervat celor mai puristi modderi, iar ventilatoarele de 120mm erau inca departe de a deveni standardul in industrie.

Adevarata nebunie a inceput in urmatoarea decada, potentialul creativ al producatorilor fiind dezlantuit de ascensiunea fulminanta a fenomenului denumit gaming. Iar in aceasta decada lucrurile au luat o turnura spectaculoasa, piata carcaselor fiind mai diversificata ca niciodata. Din nou, unii s-au concentrat pe aspectul sobru si pe calitatea materialelor, altii pe aspectul vizual, eventual cu cat mai multe elemente de iluminare, iar altii… Ei bine, altii, cum ar fi InWin, au inceput sa revolutioneze complet domeniul carcaselor, schimband ireversibil paradigma paralelipipedului.

Pentru ca 2012 a fost anul in care InWin au inceput sa lanseze futuristele lor proiecte specifice, “signature series”, totul debutand cu un model extrem de rar, InWin X-Frame, pe care il avem si in ziua de azi in laborator. Au urmat InWin H-Frame in acelasi an, apoi D-Frame si D-Frame mini, tòu, S-Frame, X-Frame 2.0, D-Frame 2.0, H-Frame 2.0, H-Tower si poate si alte modele pe care le-am uitat intre timp.

Cert este ca InWin se numara printre brand-urile care au schimbat complet perceptia publicului legat de cum arata si ce poate face o carcasa de PC, iar anul acesta au dus lucrurile si mai departe, lansand mai multe serii de carcase dedicate pasionatilot DIY. Astfel, DUBILI, Mod Free / Mod Free Mini si POC One si-au facut aparitia la Computex, iar noi am fost curiosi cum se simte pe viu cea mai simpla dintre acestea, mai precis InWin POC.

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – InWin POC

  1. Tarcau dragos a scris pe:

    La acel moment am facut furori cu calculatorul meu negru intr-o lume de calculatoare albe, dar asta…OAU!

Lasa-ne un comentariu: