OCZ Fatal1ty 1000W – Test practic
Sursa vine intr-o cutie de carton, inchisa la culoare, asortata cu deja consacratul rosu Fatal1ty. Pe fata ambalajului se pot vedea deja principalele dotari pe care le aduce in plus – iluminarea rosie si cablurile sleeve-uite individual – alaturi de certificarea 80Plus Gold si, bineinteles, semnatura Jonathan Wendel.
Inauntru gasim pe langa sursa, protejata impotriva socurilor si a zgarieturilor de doi bureti destul de grosi si o punga care o inveleste in totalitate. Cablurile modulare, nu putine la numar, vin in propria lor gentuta, un detaliu pe care il apreciez de fiecare data; celelalte accesorii se gasesc impachetate individual prin cutie, pe unde mai au loc, asemenea ambalajelor Corsair.
Spatele cutiei ne aduce la cunostinta cele mai importante beneficii pe care le propune sursa, bineinteles cu o inclinatie spre gaming. Despre garantie, LED-uri sau sleeve-uri probabil ca nu trebuie sa mai vorbesc, dar exista cateva elemente cel putin interesante: OCZ promite ca toti condensatorii vin din Japonia si sunt certificati la 105˚C, in timp ce sursa este garantata sa functioneze in parametri pana la 50˚C fiind racita de un ventilator cu rulment dublu.
Design-ul se incadreaza perfect in liniile seriei Fatal1ty, indiferent despre ce tip de hardware vorbim: culoarea neagra primeste accente rosii iar branding-ul este perfect vizibil. Sursa este de fapt vopsita negru complet, asa cum am tot vazut in ultima vreme, doar sticker-ele si conectorii contin si rosu. Nu-i nimic, cand porneste se aprind si cele 4 LED-uri din ventilator, iar pe acestea nu le mai poti stinge.
Alt punct important care trebuie discutat este sleeving-ul cablurilor. Am ramas impresionat de calitatea lui, asteptandu-ma personal la inca o gluma proasta, asa cum putem gasi pe cea mai mare parte a surselor de pe piata; firele nu se pot distinge prin sleeve decat foarte greu, exact cum ar trebui, iar acesta se gaseste pe intreaga lungime – din sursa pana la conector. Singurul minus pe care aceasta solutie il aduce este rigiditatea cablurilor care va face wire-management-ul, culmea, ceva mai dificil; se pot gasi solutii mai bune din acest punct de vedere pentru sleeve-ul individual, dar cei de la OCZ au facut o treaba buna aici.
Pe partea de jos a sursei se gaseste eticheta cu specificatiile electronice, care sunt in linie cu aspiratiile modelului. Astfel, rail-ul de +12v este capabil de 83A, adica 996W, in timp ce rail-urile de +3.3v, respectiv cel de +5v pot duce 25A fiecare. Cum in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v, acestea din urma vor fi mai mult decat suficiente.
Comentarii
Arata bestial si pare solida. S-ar potrivi de minune in carcasa mea 🙂
Pingback: OCZ Fatal1ty 1000W – Test practic
Pingback: NEWS - Surse - Page 50 - My Garage