PC Power & Cooling Silencer Mk II 950W – Test practic
Rezultate
Ei bine, asta asteptam. Cum sursa nu ne ofera cabluri modulare, eficienta nu este cea mai ridicata, deci nici temperaturile nu-s cele mai mici, s.a.m.d., performanta era singura salvare. Si ce bine se descurca! Pe o plaja de incarcari de la ~180W pana la ~1120W variatia maxima a tensiunii de pe rail-ul de +12v a fost de 0.09v, in conditiile in care tensiunea a ajuns la un minim de 12.17v.
Sigur, aceste rezultate nu plaseaza Silencer Mk II in aceeasi categorie cu Seasonic-ul Platinum, dar o variatie de numai 0.73% a tensiunii la 1000W diferenta de putere ramane excelenta. Si chiar daca nu vedem chiar acea crestere a tensiunii de +12v in load, asa cum aud despre faimosul Turbo Cool de la cei mai experimentati ca mine, PCP&C construieste in continuare surse tocmai bune de bench.
Din perspectiva utilizarii de zi cu zi lucrurile se schimba, pentru ca desi poarta numele de Silencer, sursa de azi nu poate fi categorisita drept silentioasa. Nu numai ca ventilatorul se invarte cam repede in idle, dar are un si zgomot de motor discret, iar comportarea sa este mai agresiva decat la alte surse si se tureaza mult mai devreme. Nu o pot numi galagioasa, dar daca nivelul de zgomot reprezinta un factor important atunci exista alternative mai bune.
Si tocmai asta ma face sa incadrez Silencer Mk II in categoria surselor de bench; pe piata se gasesc numeroase surse cu o electronica avansata, ce se descurca foarte bine, dar nu multe iti spun din prima “I’m here and I mean business” asa cum o face PCP&C-ul. Nu vorbesc despre performanta sau functionalitate, ci strict despre atitudinea pe care o inspira.
Comentarii
Niciun comentariu la: PC Power & Cooling Silencer Mk II 950W – Test practic
Pingback: PC Power & Cooling Silencer Mk II 950W – Test practic
Pingback: Surse alimentare 950W, 1010W - My Garage