Prezentare – Antec P6

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 30 March, 2018.

Analiza exterioara

 
Antec P6 este o carcasa care arata chiar bine, in acest caz sticla securizata potrivindu-se de minune cu intreg ansamblul. Spun asta pentru ca exista si modele in cazul carora sticla este utilizata doar pentru a bifa o casuta intr-un tabel, sasiul nefiind gandit pentru o fereastra transparenta de mari dimensiuni. Nu putem discuta despre asa ceva in cazul lui Antec P6, panoul de sticla permitand utilizatorului sa aibe acces vizual exact la elementele la care ar trebui.

Desi poate adaposti exclusiv placi de baza m-ATX sau mini-ITX, Antec P6 este o carcasa bine ventilata. Astfel, admisia aerului rece este realizata prin fantele generoase care brazdeaza masca frontala, intreaga latura fiind protejata cu ajutorul unui filtru de praf magnetic. Si admisia sursei este protejata cu un astfel de filtru, iar daca ne uitam cu atentie la partea de jos a carcasei vom observa faptul ca montantul unitatilor de stocare este culisant, pentru a permite montarea unei surse de lungime atipica, sau, de ce nu, a unei pompe.

Evacuarea aerului cald este realizata prin latura superioara, aceasta fiind perforata pe intreaga sa suprafata. Evident si aici avem de-a face cu un filtru de praf magnetic. Nu in ultimul rand, evacuarea este suplimentata de catre ventilatorul (inclus din fabrica) pozitionat pe latura superioara a partii din spate a carcasei, air-flow-ul fiind unul traditional.

Conectorii frontali sunt dispusi pe laterala stanga a mastii frontale, in formula clasica – doi conectori USB 3.0, Audio In/Out, Power si Reset. Cu exceptia mastii frontale, construita din plastic, respectiv a lateralei din sticla, Antec P6 este construita din otel de grosime medie, cantarind 5.9KG. Nu avem de-a face cu laterale solide ca un tanc, asa cum vedeam in cazul modelelor mai vechi, dar nici cu foi de hartie, ca in cazul unor modele de provenienta asiatica.

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – Antec P6

  1. Iulian a scris pe:

    O basina de carcasa ordinara, o avea numel3 Antec dar au apus demult.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Daca te raportezi la P182 sau Solo, nu sunt din aceeasi gama. Dar prin comparatie cu ce gasesti pe piata la pretul asta, este o carcasa chiar ok.

Lasa-ne un comentariu: