Prezentare – Chieftec Cube CI-01B-OP

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 5 June, 2019.

Analiza exterioara

 
Asa cum ii spune si numele, Chieftec Cube este o carcasa aproximativ cubica (390 x 265 x 325 mm), gandita pentru sisteme de mici dimensiuni. Latura frontala si latura superioara sunt perforate, pentru obtinerea unui flux de aer cat mai generos, fiind protejate, evident, cu ajutorul unor filtre de praf dispuse pe interior. In cazul sursei, filtrul de praf a fost montat pe exterior, pentru a putea fi inlaturat si curatat cat mai usor.

Cele doua laterale sunt construite din otel SECC cu o grosime de 0.6mm si sincer sa fiu aceasta este exact una dintre acele carcase in cazul careia consider ca o laterala transparenta s-ar fi potrivit de minune. Zona de control (“panoul frontal”) este pozitionata pe latura superioara a carcasei, in partea stanga, fiind usor accesibila indiferent daca pozitionam carcasa pe podea sau pe birou.

Aici gasim un conector USB 2.0, 2 conectori USB 3.0, conectorii audio In/Out, butoanele Power si Reset, precum si doua led-uri de stare. Chiar daca design-ul este sobru si simplu la prima vedere, modul in care este pozitionat panoul frontal, precum si imbinarea dintre latura superioara si latura frontala ne indica o atentie sporita acordata design-ului.

Mai mult decat atat, picioarele carcasei au dimensiuni impresionante chiar si pentru o carcasa ceva mai costisitoare, Chieftec Cube putand fi pozitionata fara probleme pe orice fel de suprafata, iar faptul ca toate panourile sunt atasate cu ajutorul thumbscrew-urilor nu poate decat sa ne bucure.
 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – Chieftec Cube CI-01B-OP

 1. Andrei a scris pe:

  Excelenta carcasa ! Airflow bun , asezare a componentelor foarte buna !

 2. Daniel Necula a scris pe:

  Am un 4790k care someaza si tot i-am luat si o placa de baza am si 8 gb ram, plus un ssd kingston. Dar in acelasi timp am 2 coolere noctua pe care se pune praful nh D14 si nh D15. Si deh, Vazusem carcasa asta si m-am gandit sa fac un micro sistem (probabil sa il vand) stiu, mai trebui o sursa. Deci , incape sau nu nonctua in carcasa asta ? Nu voi pune nici un ventilator in partea de sus. La naiba, ai postat anuntul asta chiar de ziua mea … dar abia acum l-am vazut .
  To be or not to be ?

 3. Daniel Necula a scris pe:

  Da, se poate folosi Noctua Nh D14 in aceasta carcasa , evident fara a utilia vreun ventilator in tavanul carcasei.

Lasa-ne un comentariu: