Prezentare – Chieftec Cube CI-01B-OP

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 5 June, 2019.

Analiza interioara

 
Asa cum va spuneam insa, adevarata magie are loc in interior, acolo unde putem monta o placa de baza m-ATX sau Mini ITX, paralel cu podeaua. Acum, asta nu este un lucru nou, acest tip de design fiind unul des intalnit intre carcasele de mici dimensiuni. Apreciez insa spatiul interior generos, chiar daca avem de-a face cu o carcasa de dimensiuni reduse, iar faptul ca s-a gasit loc si pentru lacasuri dedicate unitatilor de externe de 5.25 si 3.5″ este chiar impresionant.

Desigur, organizarea interna este ingenioasa, unitatile externe si placa de baza putand fi montate in jumatatea superioara a carcasei, in timp ce doua HDD-uri si doua SSD-uri pot fi montate in jumatatea inferioara, alaturi de sursa. Si chiar daca avem de-a face cu un pitic, acesta accepta un ventilator de 120 sau 140mm pe latura frontala, un ventilator de 120mm pe latura din spate, respectiv un ventilator de 120mm pe latura superioara, acestea putand fi inlocuite la nevoie cu radiatoare de aceeasi dimensiune.

Insa adevarata noutate pe care o vedem implementata in cazul lui Chieftec Cube este faptul ca aceasta este impartita practic in doua, latura inferioara si spatele fiind atasate de latura suprioara si latura frontala cu ajutorul unei balamale. Asta inseamna ca Chieftech Cube poate fi efectiv deschisa, aspect care faciliteaza asamblarea sistemului, dar lasa loc si pentru alte posibilitati.

Ma refer aici la posibilitatea de a utiliza Chieftec Cube pe post de masa de teste, dar si de a o utiliza intr-un sistem modificat in aceasta pozitie, ceea ce trebuie sa recunoastem, nu este deloc rau pentru o carcasa de 250 RON.
 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – Chieftec Cube CI-01B-OP

 1. Andrei a scris pe:

  Excelenta carcasa ! Airflow bun , asezare a componentelor foarte buna !

 2. Daniel Necula a scris pe:

  Am un 4790k care someaza si tot i-am luat si o placa de baza am si 8 gb ram, plus un ssd kingston. Dar in acelasi timp am 2 coolere noctua pe care se pune praful nh D14 si nh D15. Si deh, Vazusem carcasa asta si m-am gandit sa fac un micro sistem (probabil sa il vand) stiu, mai trebui o sursa. Deci , incape sau nu nonctua in carcasa asta ? Nu voi pune nici un ventilator in partea de sus. La naiba, ai postat anuntul asta chiar de ziua mea … dar abia acum l-am vazut .
  To be or not to be ?

 3. Daniel Necula a scris pe:

  Da, se poate folosi Noctua Nh D14 in aceasta carcasa , evident fara a utilia vreun ventilator in tavanul carcasei.

Lasa-ne un comentariu: