Prezentare – Corsair Crystal 280X RGB

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 13 December, 2018.

Analiza interioara

 

Corsair Crystal 280X este dotata din fabrica cu 2 ventilatoare LL120 RGB si poate gazdui placi de baza compacte in format mini-ITX sau microATX (alegerea unei placi de baza in format mATX va acoperi primul rand de orificii cauciucate). Pentru a nu avea probleme cu spatiul ar fi indicat sa utilizati un cooler cu o inaltime mai mica de 150 mm, iar placa video sa nu depaseasca 300 mm.

In ceea ce priveste popularea carcasei pe partea de racire, se pot monta in interior cel mult 6 ventilatoare, mai precis cate 2 ventilatoare de 120mm / 140mm pe plafon, panoul frontal si pe podea. Aditional, pentru o temperatura optima a unitatilor de stocare, un ventilator de 120mm / 140mm poate fi instalat pe panoul lateral din dreapta a carcasei.

Radiatoarele ce pot fi instalate variaza in functie de amplasamentul lor: partea frontala poate acomoda AIO-uri de 240mm, in timp ce plafonul si podeaua pot sustine AIO-uri de pana la 280mm daca avem grija la inaltimea memoriilor, dar si a modelului placii de baza. Cu toate acestea, avand in vedere inaltimea scazuta a picioarelor carcasei, pozitionarea unui AIO in aceasta zona ar fi de evitat.

In spatele tray-ului placii de baza este locul destinat unitatilor de stocare si al sursei, producatorul recomandand ca lungimea acesteia sa nu depaseasca 180mm. In final, acest lucru depinde ce ceea ce vreti sa faceti si de componentele avute la indemana. Portiunile cauciucate care preiau vibratiile sursei sunt amplasate pe podea, iar filtrul de praf magnetic prezent pe panoul lateral permite mentinerea unei temperaturi optime in acesta zona.

Unitatile de stocare sunt amplasate in doi montanti: 3 unitati de 2.5″ si 2 unitati de 3.5″ (accesibile prin spatele carcasei) fiecare unitate avand tray-ul sau. Montantii sunt demontabili si ofera spatiu de manevra in cazul in care situatia o cere. Punctele de trecere dintr-o zona in alta sunt amplasate exact in zonele importante, spre exemplu ventilatoarele frontale pot comunica direct cu controller-ul aflat in spatele tray-ului placii de baza.

Corsair Crystal 280X RGB include si Lighting Node Pro, care este practic un controller cu doua canale. Unul dintre canale este conectat la un lightning hub care poate controla iluminarea a pana la 6 ventilatoare in timp ce al doilea canal poate controla pana la 4 benzi digitale inlantuite Corsair, controlul tuturor putand fi realizat foarte simplu prin intermediul software-ului Corsair iCUE.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Corsair Crystal 280X RGB

Lasa-ne un comentariu: