Prezentare – Corsair Crystal 280X RGB

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 13 December, 2018.

Concluzii

 
Carcasele cu arhitectura bi-camerala presupun dispunerea componentelor pe latime, nu pe lungime, separand sursa si unitatile de stocare de restul componentelor. In cazul de fata, cele trei panouri din sticla securizata ofera o priveliste tridimensionala asupra primei zone care cucereste orice pasionat de tehnologie. Cu putin exercitiu ne putem imagina cum arata cele doua ventilatoare LL120 RGB iluminate si controlate prin intermediul interfetei iCUE.

Pentru un sistem daily-use, configuratia standard este suficienta pentru a mentine un interior cu temperaturi optime. Daca se doreste un sistem mai agresiv de gaming, inlaturarea filtrelor de praf din prima zona este primul lucru care trebuie facut. Lipsa unui ventilator pe spatele carcasei ne face sa ne dorim ca deschiderea panoului de pe plafon sa fi fost mai mare iar aerul sa poata fi eliminat mai rapid. Cu toate acestea, doua ventilatoare montate pe plafon si setate la o viteza de rotatie mai mica vor compensa deschiderea pe care o avem. Totusi, punctul forte al lui Corsair Crystal 280X RGB este aspectul estetic, nu airflow-ul – pentru asta putem cauta in seria Air a celor de la Corsair.

Inaltimea mica a picioarelor carcasei nu recomanda popularea podelei cu ventilatoare sau AIO-uri, desi acest lucru este fizic posibil. Prin urmare, cei care sunt interesati de explorarea acestor posibilitati trebuie sa stie ca dispun cam de 55mm de la podea pana la placa video (dual slot) insa configuratia si compatibilitatea cu placa de baza trebuie foarte atent gandite. Totusi, fiind o carcasa cu un panoul transparent din sticla securizata aflat pe plafon parca montarea unui AIO pe podea contravine cumva arhitecturii firesti.

Pretul de comercializare pentru Corsair Crystal 280X RGB este in jur de 800lei, o suma destul de piperata pentru o carcasa dedicata placilor de baza mATX, pe piata fiind disponibile si optiuni mai ieftine. Totusi, cele doua ventilatoare LL120 RGB valoreaza in jur de 270lei, iar Lighting Node Pro costa in jur de 300lei (daca il mai gasim in stoc), prin urmare pasionatii sistemelor iluminate RGB au la dispozitie o solutie completa livrata din fabrica.

 

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Corsair Crystal 280X RGB

Lasa-ne un comentariu: