Prezentare – Corsair iCUE 465X RGB

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 2 December, 2019.

Concluzii

 
Eleganta lui Corsair iCUE 465X RGB este pusa in valoare de cele doua panouri din sticla securizata de 4mm, complimentate de iluminarea celor trei ventilatoare LL120 RGB capabile de efecte spectaculoase datorita celor 16 LED-uri adresabile individual. Spatiul dintre panoul frontal din sticla securizata si masca rezolva problema pe care o intalnim adesea, unde ventilatoarele se “lupta” pentru aer prospat. Lipsa unui ventilator pentru partea de evacuare se simte mai mult estetic, prin lipsa unei iluminari in acea zona. Totusi, in ceea ce priveste fluxul de aer, producatorul american a ales abordarea presiunii pozitive, astfel incat aerul cald din interior va fi eliminat in mod firesc prin intermediul zonelor de evacuare.

Posibilitatea montarii VGA-ului vertical incanta, insa bucuria ar fi fost deplina daca tablitele puteau fi refolosite odata ce se renunta la aceasta optiune de instalare. Cu toate acestea, va reamintesc ca un riser PCI-Express 16x trebuie achizitionat separat, costul carcasei ar fi crescut considerabil daca acesta ar fi fost inclus in pachet. Optimizarea spatiului interior poate sustine pana la un maxim de 2 unitati de 3.5″ si 4 unitati de 2.5″ insa mi-ar fi placut sa vad pe tray-ul placii de baza o pozitie intermitenta pentru montant, ca acesta sa poata fi mutat si nu eliminat complet atunci cand un radiator de 360mm normal este montat frontal.

Cele trei ventilatoare LL120 RGB sunt controlate de iCUE Lightning Node Core, noul controller al celor de Corsair pe care il vom gasi doar pe carcasele iCUE RGB sau inclus in kit-urile de ventilatoare iCUE SP120 RGB PRO si iCUE SP140 RGB PRO. Minimizarea numarului de cabluri impreuna cu software-ul puternic al utilitarului Corsair ofera posibilitati extinse asupra iluminarii, sincronizarea tuturor dispozitivelor compatibile, cat si ajustarea vitezei ventilatoarelor sau chiar crearea propriilor curbe de functionare a acestora.

Corsair iCUE 456X RGB este disponibila si in tara noastra, pretul de comercializare nu difera foarte mult de pretul recomandat de producator, astfel incat la 670RON ajunge in magazinele noastre o carcasa “smart”. In final, nu uitati ca trebuie sa adaugati ventilatoare din aceeasi serie controller-ului de lumini, conectate consecutiv pentru a va putea de toata puterea software-ului iCUE.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Corsair iCUE 465X RGB

Lasa-ne un comentariu: