Prezentare – GamerStorm NEW ARK 90
Analiza interioara
Dupa demontarea (cu usurinta) a panoului lateral din sticla securizata, interiorul carcasei se prezinta in toata splendoarea sa, tooling-ul de calitate utilizat pentru constructia interiorului fiind evident. Sistemul de racire este gata montat pe o placa falsa, pentru a permite transportul in siguranta. Sursa si HDD-urile sunt ascunse in spatele unui shroud care acopera intreaga parte de jos a carcasei, cu logo-ul si denumirea GamerStorm, iluminarea RGB fiind prezenta si in aceasta zona. Deasupra acestui shroud se afla suruburile pentru montarea placii video pe verticala, precum si o tavita pentru montarea unui SSD. Zona HDD-urilor are suficiente decupaje pentru aerisire, permitand ventilatorului RGB de 140mm din partea de jos sa le raceasca eficient.
Panourile superior si frontal sunt prinse de carcasa printr-un sistem de cleme si distantiere care permite demontarea acestora fara unelte ajutatoare. Cu toate acestea, am avut oarecare dificultati in a desface aceste panouri, fiind nevoit sa aplic mai multa forta decat mi-ar fi convenit. In plus, clema inferioara a panoului frontal se afla intr-un loc cu acces greoi (obturat de cusca HDD-urilor), adevarat inamic al degetelor grasute. Dupa demontare, in partea superioara se observa zona in care se pot monta trei ventilatoare de 120mm, in fata putand fi montate inca trei ventilatoare de 120mm. Carcasa permite montarea a trei HDD-uri intr-un sistem de sertare cu usita despre care am crezut initial ca nu necesita unelte. Din nefericire, producatorul a facut o alta alegere nefericita, sertarele fiind fixate la locul lor de cate un surub (pentru fiecare), accesibil din partea stanga a carcasei. Astfel, pentru montarea sau demontarea unui HDD suntem nevoiti sa dezasamblam carcasa aproape complet, demontarea panourilor din stanga, fata si dreapta fiind o necesitate.
Un aspect pozitiv este faptul ca zona superioara permite si montarea unui radiator de 360mm lungime si 30mm grosime, impreuna cu cele trei ventilatoare de 120mm si 25mm grosime, permitand in teorie extinderea sistemului de racire cu inca un circuit pentru placa video. Revenind la panouri in sine, acestea au fost construite dupa principiul “forma inaintea fondului”, fiind estetic placute, dar cu functionalitate limitata din punct de vedere al fluxului de aer. Acesta este fortat sa treaca printr-o deschizatura de cativa centimetri si o serie de decupaje de mici dimensiuni, cu totul insuficiente pentru o racire de calitate, existand riscul real de sufocare a fluxului de aer. Desigur, orice carcasa trebuie sa faca anumite compromisuri in echilibrul dintre aspect si functionalitate, insa in acest caz sunt de parere ca echilibrul a fost impins prea mult in directia aspectului si in detrimentul functionalitatii. Acestea fiind zise, limitarile mentionate vor aparea doar in cazul utilizarii unui procesor puternic si overclockat, care genereaza o cantitate mare de caldura.
In spatele carcasei se afla inca doua locasuri pentru montarea de SSD-uri, cantitatea totala de sisteme de stocare fiind de 3 HDD-uri de 3.5″ si 3 SSD-uri de 2.5″.
Comentarii
Niciun comentariu la: Prezentare – GamerStorm NEW ARK 90
Pingback: Prezentare – Deepcool GamerStorm NEW ARK 90 | Stiri IT & C
Pingback: Prezentare – Deepcool GamerStorm NEW ARK 90 - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie