Prezentare – Deepcool GamerStorm NEW ARK 90

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 5 July, 2018.

Analiza exterioara

 

Aprecierile estetice vis-a-vis de carcase intra lejer in domeniul subiectivului, insa personal pot spune ca aspectul exterior al lui NEW ARK 90 m-a surprinsa in mod placut. Sunt fan al unghiurilor drepte si al design-ului sobru, aspect pe care aceasta carcasa se bazeaza cu succes. Partea frontala este impartita in doua de un “rezervor” RGB (de fapt, un tub supradimensionat) in care se poate observa lichidul sistemului de racire, continuat in partea superioara cu un “sant” in interiorul caruia se afla trei butoane discrete, de dimensiuni mici, care permit controlarea sistemului RGB (efecte, intensitatea iluminarii si memorare a efectului curent).

Tot in partea de sus se afla doua porturi USB 3.0 si mufele pentrru casti si microfon. Notabile sunt absenta unui conector USB Type C, precum si lipsa butonului de reset. Tot aici mai gasim butonul de power si LED-ul de activitate al HDD-urilor. Prezenta unor capacele de cauciuc care sa obtureze mufele USB si audio ar fi fost binevenita, pozitionarea acestora in partea de sus a carcasei prezentand un anume risc de murdarire (parintii cu copii mici pot confirma acest risc), iar butonul de power poate fi apasat din greseala (detinatorii de pisici pot confirma acest lucru). Acestea sunt insa aspecte minore, care nu afecteaza carcasa in mod negativ.

Laterala stanga a carcasei este complet acoperita cu un panou din sticla securizata, mentinut la locul sau de patru suruburi cu aspect estetic placut. Piticul interior ar fi fost complet satisfacut de o implementare cu suruburi cu cap ingropat, ceea ce ar fi ingreunat operatiile de demontare si montare a panoului (nemaivorbind de riscul crescut de spargere a acestuia). Pot spune ca solutia aleasa este cel mai bun compromis intre utilitate si aspect, suruburile existente fiind aratoase si usor de utilizat. Desigur, sticla securizata este un magnet pentru amprente, recomandarea mea fiind sa aveti la indemana ample cantitati de servetele cu microfibra si alcool izopropilic pentru mentenanta panourilor.

Revenind la partile frontala si superioara, acestea sunt acoperite cu sticla securizata in stanga canalului despartitor, iar laterala din dreapta este metalica, cu decupaje triunghiulare pentru sistemul de racire AIO. Trebuie sa mentionez ca si aceasta laterala este un magnet pentru amprente, a caror stergere este imposibila fara mai sus mentionatele ustensile (microfibra + alcool izopropilic). Cat despre decupajele triunghiulare, personal consider ca alegerea acestui model este nefericita, deoarece obtureaza fluxul de aer: decupajele sunt indoite inspre interiorul carcasei, in directie opusa celei in care avanseaza aerul impins de ventilatoare. Rezulta astfel o eficienta redusa, un zgomot crescut (cauzat de turbulentele create) si o multime de colturi cu unghi ascutit in care praful va fi fericit sa se depuna.

Partea din spate a carcasei este clasica, singurul lucru demn de mentionat fiind prezenta decupajelor care permit montarea unei placi video pe verticala. Totusi, carcasa nu vine cu un riser PCI Express inclus, acesta trebuind achizitionat separat. In final, partea inferioara a carcasei prezinta singurele doua filtre de praf ale carcasei, unul pentru sursa, iar celalalt pentru zona HDD-urilor.
 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Deepcool GamerStorm NEW ARK 90

Lasa-ne un comentariu: