Prezentare – Deepcool GamerStorm NEW ARK 90

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 5 July, 2018.

Specificatiile racirii AIO

 

Sistemul de racire AIO are o pompa cu design neobisnuit, cu un tub ingust care iese prin partea superioara a pompei si reintra in corpul acesteia prin lateral. Motivul acestei alegeri este atat cosmetic (pompa arata intr-adevar interesant) cat si de evitare a taxelor de licenta impuse de Asetek in anumite regiuni ale lumii pentru toate pompele incorporate in zona de deasupra procesorului, al caror patent este detinut de acest producator. Pompa functioneaza la turatia nominala de 2300 RPM si consuma 2.4W, avand prin urmare un amperaj de 0.2A la 12V. Radiatorul de 280mm lungime si 30mm grosime este din aluminiu si are sistem de curgere de tip paralel, lichidul intrand in radiator prin partea de sus si iesind prin partea de jos a radiatorului.

Racirea radiatorului este asigurata de doua ventilatoare de 140mm cu RGB, montate in sistem Push, care imping aerul dinspre interiorul carcasei inspre exterior. Personal nu sunt un mare fan al acestei metode de circulatie a aerului, preferand racirea cu aer proaspat adus din afara carcasei, insa e de inteles faptul ca producatorul a ales aceasta cale pentru a maximiza vizibilitatea iluminarii RGB a ventilatoarelor. Iar daca am mentionat ventilatoarele, trebuie spus ca sistemul de iluminare RGB este consumator de putere, fiecare ventilator avand un consum maxim de 5.28W si o turatie cuprinsa intre 500 si 1800 RPM.

Radiatorul este bine construit, cu densitate medie a aripioarelor de racire (20 FPI, adica aripioare per inch). Interesanta este prezenta de gauri pentru montare de ventilatoare pe ambele parti ale radiatorului (in sistem push-pull), din pacate insa nu putem implementa in practica acest sistem din cauza modului in care este construita carcasa. Un alt “din pacate” consta in prezenta unui port pentru reumplere cu lichid in partea superioara a radiatorului… port care este acoperit cu un sigiliu pe care scrie “CAUTION: No Warranty”. Macar stim ca putem sa reumplem sistemul dupa iesirea din garantie…
 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Deepcool GamerStorm NEW ARK 90

Lasa-ne un comentariu: