Prezentare – Fractal Design Ridge

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 August, 2023.

Concluzii

 
Cu o calitate a constructie impecabila, asa cum ne-au obisnuit cei de la Fractal, un mix interesant de materiale, dimensiuni reduse si mai multe posibilitati de pozitionare, Fractal Design Ridge este o carcasa mini ITX versatila si eleganta, potrivita atat pentru un sistem compact de gaming mainstream, cat si pentru un HTPC veritabil, care isi poate gasi locul cu usurinta in orice sufragerie.

Desigur, dimensiunile reduse vor implica intotdeuna compromisuri, insa orice pasionat de sisteme small form factor este constient de asta. Totusi, cred ca putea fi gasit un loc pentru o unitate de 3.5″ in carcasa, in special daca nu utilizam o placa video dedicata, sau utilizam o placa video de dimensiuni reduse. De asemenea, ventilatoarele de 140mm ar fi trebuit protejate cu ajutorul unui filtru de praf – aceasta cerinta mi se pare obligatorie in zilele noastre, indiferent de format.

Totusi, cu exceptia acestor doua aspecte, Fractal Design Ridge este o carcasa incredibil de bine gandita, oferind un echilibru optim intre dimensiuni reduse si versatilitate. Practic, este una dintre cele mai mici carcase in care putem monta fara probleme o placa video destul de puternica, in conditii de siguranta deplina, datorita riserului rigid, respectiv celor doua ventilatoare de 140mm montate in dreptul ei.

Fractal Design Ridge are un MSRP de 129.99 USD, insa in momentul de fata nu am reusit sa o gasesc la nici un magazin consacrat din tara noastra. Desigur, pasionatii o pot comanda de pe diverse site-uri din Uniunea Europeana, insa personal consider ca este pacat sa nu avem aceasta bijuterie in stoc si in Romania.

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Fractal Design Ridge

  1. Balint Felician a scris pe:

    Arata pur si simplu superb.

    Si adevarul e ca si eu nu concep altceva decat fractal design pentru un sistem nou. Sistemul meu (la al n-lea upgrade) sta tot intr-o Fractal Design R3 care inca arata, se simte si functioneaza cu mult peste alte carcase pe care le-am vazut.

    Calitatea e cu adevarat premium si preturile sunt ok pentru segmentul acesta.

Lasa-ne un comentariu: