Prezentare – Fractal Design Ridge

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 August, 2023.

Analiza exterioara

 
Fractal Design s-au concentrat dintotdeuna pe carcasele cu o ergonomie impecabila in interior, seria Define… definind multe concepte in acest domeniu de-a lungul timpului. Si daca la inceput modelele ITX erau pasari rare in portofoliul producatorului suedez, Core 500, Node 202 si Node 804 fiind printre primele modele de acest gen din portofoliul lor, in ultimii ani majoritatea seriilor au primit si cate un model ITX.

Astfel, in urma cu 7 ani vedea lumina zilei excelenta Fractal DesignDefine Nano S, in care am construit la momentul respectiv un sistem bazat pe cele mai puternice componente ale momentului, racite cu un circuit custom cu lichid. Iar de atunci si pana acum i-au urmat mai multe carcase ITX incapatoare, cum ar fi Meshify 2 Nano, Torrent Nano sau Define 7 Nano, dar si concepte de sine statatoare, cum ar fi micuta Era ITX, sau recent lansata Terra.

Si totusi, parca lipsea ceva din portofoliu, ceva care sa duca mai departe mostenirea lui Node 202, adica o carcasa de mici dimensiuni, care sa poata fi montata atat in pozitie verticala, cat si in pozitie orizontala, putand fi utilizatat atat pe birou, cat si in sufragerie. Iar acest “ceva” si-a facut aparitia pe piata la finalul anului trecut, oferind exact dotarile antementionate si purtand denumirea Fractal Design Ridge.

Disponibila in doua versiuni, mai precis alb sau negru, Fractal Design Ridge masoara doar 355 x 95 x 375 mm fara elementele de sustinere, avand un volum interior de 12.6l. Practic, discutam despre dimensiuni semnificativ mai mici decat cele ale unui amplificator audio sau ale unui sistem home-theater classic, insa Ridge poate sta fara probleme alaturi de acestea, datorita design-ului elegant si calitatii constructiei.

Astfel, carcasa este alcatuita dintr-o masca frontala construita din aluminiu, care se fixeaza de sasiu cu ajutorul unui sistem de prindere magnetic, fiind foarte usor de indepartat. In interiorul ramei de aluminiu gasim o plasa textila fina, care functioneaza pe post de filtru de praf, conectica fiind dispusa pe latura inferioara a mastii frontale (daca utilizam carcasa in pozitia verticala). Aici gasim butonul Power, doi conectori USB 3, un conector USB-C, precum si conectorul audio in/out.

Laturile sunt perforate pe toata suprafata, pentru a permite circulatia aerului, exceptie fancand laterala dreapta, care este perforata doar in dreptul celor doua ventilatoare de 140mm incluse in pachet. Asa cum spuneam, Fractal Design Ridge poate fi montata atat vertical, cat si orizontal, gratie celor doua picioare incluse in pachet, care pot fi montate cu usurinta in mai multe pozitii (una pentru utilizare verticala, doua pentru orizontala).

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – Fractal Design Ridge

  1. Balint Felician a scris pe:

    Arata pur si simplu superb.

    Si adevarul e ca si eu nu concep altceva decat fractal design pentru un sistem nou. Sistemul meu (la al n-lea upgrade) sta tot intr-o Fractal Design R3 care inca arata, se simte si functioneaza cu mult peste alte carcase pe care le-am vazut.

    Calitatea e cu adevarat premium si preturile sunt ok pentru segmentul acesta.

Lasa-ne un comentariu: