Computex 2023 – Fractal Design

Scris de: , in categoria: Stiri, in 4 June, 2023.

Fractal Design

 
Fractal Design au organizat un eveniment separat, in cadrul Marquee Taipei, unde au dezvaluit o noua carcasa compacta, mai precis Fractal Design Terra. Construita din aluminiu anodizat cu insertii de lemn, aceasta este un adevarat spectacol vizual pentru pasionatii de sisteme compacte, fiind disponibila in 3 variante de culoare, mai precis alb, negru si verde.

Carcasa are o arhitectura bicamerala, cu placa de baza montata vertical si placa video montata in paralel, gratie extenderului PCI-E inclus in pachet. Mai mult decat atat, montantul placii de baza poate fi ajustat in plan orizontal cu o cursa de 30mm, pentru a acomoda un sistem de racire mai voluminos pentru procesor, sau o placa video de dimensiuni mai mari.

De altfel, sistemul pe care l-am vazut construit in Terra, era echipat cu un RTX 4080 FE, o placa video absolut uriasa, ceea ce trebuie sa recunoastem ca reprezinta o adevarata performanta pentru o carcasa ITX de 10.4L. Fractal Design Terra masoara 343 x 153 x 218 mm si cantareste doar 3.1Kg, dar poate adaposti placi video cu o lungime maxima de 322mm lungime, intre 131mm si 145 mm inaltime si intre 43 si 72mm grosime, in functie de cum mutam montantul placii de baza.

Similar, putem utiliza cooler-e pentru procesor cu o inaltime cuprinsa intre 48 si 77mm, respectiv surse SFX sau SFX-L. Nu in ultimul rand, Fractal Design Terra este echipata cu panouri tool-less, brazdate pe intreaga suprafata de fante de aerisire, dar si cu porturi moderne pe panoul frontal – 1x USB-C 3.2 Gen 2×2, 1x USB 3.0 si un buton Power.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: