Prezentare – InWin A1 & InWin Polaris

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 28 May, 2018.

Ventilatoare

 
Impreuna cu carcasa, colegii de la InWin ne-au trimis si cele mai recente modele de ventilatoare lansate pe piata, mai precis Polaris si Mars. Ventilatoarele Polaris sunt disponibile in 3 variante, mai precis Polaris Led Fan, Polaris RGB Fan si Polaris RGB Aluminium Fan, ultimele doua modele fiind incluse in pachetul nostru de review.

Polaris Led si Polars RGB sunt ventilatoare cu rama transparenta, dotate cu o solutie interesanta de iluminare (RGB in cazul modelului omonim), care confera ventilatoarelor un aspect aparte. Aceeasi solutie este utilizata si in cazul modelului Polaris RGB Aluminium Fan, doar ca in acest caz, rama care inconjoara palele este construita din aluminiu.

Un alt aspect inedit legat de ventilatoarele Polaris este modul in care sunt livrate consumatorilor. Astfel, fiecare model este disponibil in doua versiuni – single pack si twin pack. Versiunea single-pack nu poate fi utilizata de sine statator, conectorii necesari fiind inclusi doar in versiunea twin-pack.

Si din acest punct de vedere ventilatoarele Polaris sunt deosebite, deoarece modul in care acestea se conecteaza la sistem, respectiv intre ele, este unic in industrie. Astfel, cu ajutorul unui conector proprietar, ventilatorul poate fi conectat la un cablu combo PWM/RGB. Acesta este dotat cu trei conectori, unul pentru alimentare (PWM) si doi pentru controlul iluminarii (RGB 4 pin si RGB 5 pin). Practic, iluminarea ventilatorului este controlata cu ajutorul solutiei sofware oferita de catre producatorul placii de baza.

Intre ele, ventilatoarele Polaris se conecteaza cu ajutorul unui singur cablu, cu conectori proprietari. In acest fel, eliminam problema aglomeratiei cablurilor in momentul in care montam trei ventilatoare pe un radiator, de exemplu. Per total, am fost placut impresionat de calitatea iluminarii si de nivelul redus de zgomot emis de ventilatoare in timpul functionarii.

InWin Mars este un alt ventilator atipic, care se remarca prin rama de aluminiu, precum si prin posibilitatea palelor de a culisa pe un brat in afara ramei. Astfel, putem utiliza ventilatorul pentru a raci direct zone cum ar fi etajul de alimentare al placii de baza, sau SSD-ul NVMe montat pe aceasta.
 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – InWin A1 & InWin Polaris

  1. Tarcau Dragos a scris pe:

    MMM… chiar imi place ! Una din putinele mini ITX care imi plac. Cat de bine i-ar sta langa tv in sufragerie.

Lasa-ne un comentariu: