Prezentare – MONTECH King 95 Pro

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 19 March, 2024.

Analiza exterioara

 

Noi am primit la teste modelul MONTECH King 95 Pro de culoare neagra, in pachet fiind incluse 6 ventilatoare ARGB de diverse dimensiuni. Primul lucru pe care l-am remarcat a fost cutia cu accesorii, in care gasim un panou frontal de tip mesh, cu ajutorul caruia putem inlocui panoul frontal din sticla securizata montat din fabrica, respectiv un montant pentru 3 unitati de stocare suplimentare (de 2.5 sau 3.5″), daca avem nevoie de mai mult de 2 unitati de 2.5″ si 2 unitati de 3.5″, adica atat cat ofera carcasa in mod implicit din fabrica.

MONTECH King 95 Pro este o carcasa cu o arhitectura dual-chamber similara cu ceea ce vedeam in urma cu 5 ani in cazul modelului Lian Li 011 Dynamic, o arhitectura adoptata de un numar din ce in ce mai ridicat de producatori in ultima vreme. Astfel, carcasa este echipata cu doua panouri din sticla securizata – unul pozitionat pe laterala din stanga si unul pe latura frontala, panoul frontal fiind curbat.

In aceasta configuratie, aerisirea este realizata prin latura inferioara, latura superioara, laterala dreapta si spatele carcasei, iar daca ne dorim un flux de aer ceva mai traditional, putem utiliza latura frontala mesh, inclusa in pachetul cu accesorii.

Pana aici… avem destule similaritati cu Lian Li 011 Dynamic. Doar ca, de aceasta data, as putea spune ca diferentele sunt mult mai mari si mai importante decat similaritatile. In primul rand pentru ca Lian Li au introdus un concept curajos, care a avut cu siguranta un impact semnificativ asupra pietei, insa modul in care l-au introdus nu s-a ridicat la inaltimea exigentelor Lian Li de alta data, accentul fiind pus pe reducerea costurilor si obtinerea unui profit cat mai ridicat. De ce spun asta? Ei bine, ca sa citez din articolul publicat la vremea respectiva:

“Zona in care sunt dispusi conectori pe latura frontala este si singura parte din carcasa construita din aluminiu, atat scheletul carcasei, cat si laterala si latura superioara fiind construite din otel de 0.8mm. Si din pacate… trebuie sa mentionez faptul ca otelul utilizat pare destul de subtire, in orice caz nu genul de material pe care m-as astepta sa il gasesc pe o carcasa Lian Li.”

Mai mult decat atat, mai multi utilizatori s-au plans de-a lungul timpului atat de calitatea constructiei, cat si de rezistenta in timp, mai multe parti componentele ale sistemelor de prindere defectandu-se in timp. La polul opus, MONTECH King 95 Pro m-a socat pur si simplu inca din momentul in care am scos-o din cutie si am avut senzatia ca imi cad mainile. Hei, sunt un specimen puternic, destul de generos dimensionat, as spune eu, insa cu toate acestea MONTECH King 95 Pro pur si simplu m-a uimit, pentru ca este una dintre cele mai grele si solide carcase pe care am pus mana vreodata.

Discutam de nu mai putin de 10.4Kg de carcasa mid-tower, cu sticla securizata de 4mm si panouri din otel ranforsate in toate directiile. Pentru ca da, tot de panouri SECC de 0.8mm discutam si in acest caz, doar ca Montech au ranforsat toate panourile, astfel incat nimic nu flexeaza, nimic nu se indoaie, nimic nu iti lasa senzatia ca ai avea de-a face cu o carcasa ieftina.

Fiecare detaliu, atat din punct de vedere constructiv, cat si din punct de vedere ergonomic, a fost gandit indelung, fiecare latura si imbinare a fost tratata cu atentia cuvenita, de la modul in care se imbina panoul frontal, ca si cum ar face corp comun cu laterala si pana la faptul ca avem acces la HDD-uri fara sa fie nevoie sa demontam sistemul. Practic, MONTECH King 95 Pro este un tanc bine gandit, care inglobeaza la perfectie cele mai noi tendinte, fara a face compromisuri la capitolul constructie.

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – MONTECH King 95 Pro

  1. vlad0ne a scris pe:

    Multumim de noutati + review!

    P.S.: pe varianta “mobile” a site-ului, tabelele de pe pag. 2 a acestui review nu se vad. Si cred ca nu se vad in general.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Versiunea mobile LAB501 nu stie sa afiseze tabele, din pacate.

Lasa-ne un comentariu: