Prezentare – MONTECH King 95 Pro

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 19 March, 2024.

Analiza interioara

 
Senzatia de produs de calitate, bine gandit, pe care am avut-o in momentul in care am analizat exteriorul carcasei se pastreaza si in momentul in care incepem sa inlaturam panourile laterale, pentru a arunca o privire in interior. Astfel, panoul lateral si panoul superior sunt ranforsate pe toata suprafata, actionand de asemenea si ca filtre de praf. Mai mult decat atat, intreaga latura inferioara este protejata de un filtru de praf detasabil, iar panoul superior este inconjurat de un strat de mesh, care il ridica practica cu ~1cm deasupra carcasei.

Chiar daca MONTECH King 95 Pro este o carcasa solida si grea, avem de-a face in esenta cu un mid-tower dual-chamber, care accepta placi de baza in format ATX sau mai mic, placa de baza ocupand ceva mai mult de jumatate din compartimentul principal, cealalta parte fiind ocupata de doua ventilatoare Reversed ARGB PWM de 140mm, montate pe o rama culisanta, care poate fi pozitionata in fata carcasei, in momentul in care schimbam geamul frontal cu panoul mesh inclus in cutie.

Pe podea gasim 3 ventilatoare Reversed ARGB PWM de 120mm montate din fabrica, in timp ce latura din spate este echipata cu un ventilator ARGB PWM de 120mm. Pe langa cele 6 ventilatoare incluse din fabrica, MONTECH King 95 Pro poate adaposti inca 3 ventilatoare de 120mm sau 2 ventilatoare de 140mm pe latura superioara, iar daca ne dorim acest lucru, putem schimba cele trei ventilatoare de 120mm de pe latura inferioara cu 2 ventilatoare de 140mm, acelasi lucru fiind valabil si pentru ventilatorul din spate.

La capitolul radiatoare, MONTECH King 95 Pro accepta modele de pana la 360mm pe latura superioara, respectiv de pana la 240mm pe laterala, cu alte cuvinte putem construi lejer un circuit de racire cu lichid in interior, chiar si doua, daca utilizam suporti care se ataseaza de ventilatoare pentru combo-urile pompa/rezervor.

Montantul lateral al celor doua ventilatoare de 140mm este “ingropat”, cu alte cuvinte ventilatoarele nu ne impiedica sa montam o placa video mai lunga decat placa de baza. Asta inseamna de asemenea ca exista o zona laterala de trecere, echipata cu garnituri cauciucate, pe langa cele 4 zone de trecere de pe motherboard tray, care flancheaza placa de baza (2 sus si 2 jos).

In cea de-a doua incinta a carcasei, paralela cu zona placii de baza, putem o sursa de alimentare de pana la 190mm lungime, deasupra acesteia fiind pozitionat un montant pentru doua unitati de stocare de 3.5 sau 2.5″. Asa cum spuneam, accesul la aceste unitati se poate face prin exteriorul carcasei, cu ajutorul unei usite dedicate. Montantul ventilatoarelor poate gazdui inca doua unitati de stocare de 2.5″, actionand in acelasi timp ca o masca in spatele careia putem organiza cablurile.

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – MONTECH King 95 Pro

  1. vlad0ne a scris pe:

    Multumim de noutati + review!

    P.S.: pe varianta “mobile” a site-ului, tabelele de pe pag. 2 a acestui review nu se vad. Si cred ca nu se vad in general.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Versiunea mobile LAB501 nu stie sa afiseze tabele, din pacate.

Lasa-ne un comentariu: