Prezentare – Raijintek Pan Slim

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 May, 2021.

Raijintek Pan Slim

 
Piata componentelor evolueaza constant, indiferent de perioada, insa anumite perioade sunt cu totul iesite din comun, datorita unor factori socio-politici (criza Covid 19), sau financiari (cel de-al treilea val crypto). In astfel de perioade, avem de-a face cu o lipsa de disponibilitate in cazul unor produse, cum ar fi chip-urile si implicit placile grafice sau consolele care le utilizeaza, sau, din contra, cu un exces de productie, cum se intampla de exemplu in cazul carcaselor.

Daca in cazul placilor video avem de-a face cu o adevarat inflatie, cererea fiind mult mai mare decat oferta, ceea ce are ca efect o crestere exagerata a preturilor, in cazul carcaselor avem de-a face cu sute de producatori, care lanseaza zeci de produse anual, incercand sa concureze in segmentele de pret care pot genera cel mai ridicat volum de vanzari. Efectul este unul benefic pentru consumator, concurenta fiind acerba in acest segment, drept urmare preturile sunt din ce in ce mai competitive.

Un alt efect, mai putin observat, este ca in segmentele care genereaza mai putin volum, cum ar fi segmentul carcaselor high-end sau cel al carcaselor dedicate unei nise anume, producatorii acorda mult mai multa atentie calitatii produselor si optiunilor oferite, pentru a atrage consumatorul de partea lor.

Un astfel de segment este si cel al carcaselor de tip home-theater (HTPC), numai bune de montat in sufragerie, langa televizor, impreuna cu linia audio. Practic, doar o mana de producatori acorda atentie acestui segment de piata, cele mai cunoscute nume care imi vin in minte in acest moment fiind Fractal Design, Silverstone sau Akasa, iar astazi li se alatura un producator recunoscut pentru carcasele sale iesite din comun, mai precis Raijintek.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Raijintek Pan Slim

Lasa-ne un comentariu: