Recom Power Engine M1050 II – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 15 June, 2012.

 

 

Ventilatorul folosit este un Young Lin DFS132512H, care foloseste un lagar cu bucsa, o solutie mult mai putin longeviva decat un ventilator cu rulmenti, factor crucial pentru o sursa. Aceasta intra in contradictie cu ceea ce scrie (intr-o engleza pocita) pe cutie, si anume ca sursa poseda un ventilator cu doi rulmenti; ar fi fost de preferat sa fie asa, dar in situatia de fata notam doua minusuri pentru Recom: Folosirea unui ventilator care are o fiabilitate scazuta si marketing fals.

 

 

 

Layout-ul nu este cel mai aerisit, dar trebuie sa remarc dimensiunea relativ scazuta a radiatoarelor pentru o sursa de 1050W cu certificare 80Plus Bronze. Pentru un consum in curent continuu de 1050W cu eficienta 82% asta inseamna aproximativ 230W degajati sub forma de caldura, iar asta, combinat cu profilul silentios al ventilatorului pe care Recom il prefera, ar trebui sa insemne temperaturi ridicate.

Partea de filtrare pare completa, fiind compusa din 4 condensatori Y, 2 condensatori X, un varistor pe baza de oxid de metal, si doua bobine. Partea electronica contine si 4 PCB-uri secundare: unul gazduieste integratul care se ocupa de protectii, conform reglementarilor ATX, doua gazduiesc VRM-urile DC to DC pentru rail-urile de +3.3v, respectiv +5v, care deriva din cel de +12v, iar ultimul gazduieste conectorii pentru cablurile modulare.

 

 

 

In ceea ce priveste selectia componentelor electronice, producatorul olandez nu a mintit, iar in primar se gaseste intr-adevar un condensator Panasonic-Matsushita, deci de provenienta japoneza, cu o capacitate de 560uF, certificat pentru buna functionare la 85˚C. Din pacate secundarul nu gazduieste si el condensatori niponi, ci taiwanezi, produsi de Teapo.

 

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Recom Power Engine M1050 II – Test practic

  1. Bravo baieti, multumim ca existati.

    Keep up the good work 🙂

  2. Am folosit o buna bucata de vreme un Recom mai vechi, alaturi de un HIS 5670 IceQ. Sursa functioneaza si acum pe sistemul unui amic. Probabil e cinstita atat timp cat esti cinstit cu ea 🙂

  3. Bogdan a scris pe:

    Eu am prima varianta la aceasta sursa adica M1050 I si sunt foarte multumit de ea nu am ce sa ii reprosez la bani astea , si o folosesc de 2 ani si sta cam 12 ore pe zi pornita la un load de 50%.

Lasa-ne un comentariu: