Review – Be Quiet! Pure Power 11 600W CM

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 7 August, 2019.

Analiza interioara

 

Asa cum ne putem astepta, ventilatorul folosit este produs de Be Quiet! fiind acelasi “Quality Fan”, intalnit si in cazul lui Pure Power 10. Dimensiunea ventilatorului este 120mm, acesta putand atinge o turatie maxima de 1800rpm, pe care nu o vom vedea prea des in practica. La fel ca toate sursele Be Quiet!, Be Quiet! Pure Power 11 600W CM da dovada de o silentiozitate iesita din comun atat in idle, cat si in load. Practic cu putin efort putem numara rotatiile ventilatorului chiar si atunci cand depasim puterea maxima a sursei.

 

 

Cum am mentionat si in introducere, platforma folosita in cazul lui Be Quiet! Pure Power 11 600W CM este dezvoltata impreuna cu FSP, folosind o arhitectura Active Clamp + Syncronous Rectifier pentru a obtine o eficienta 80PLUS Gold. In principal interiorul este identic cu cel intalnit in Pure Power 10, insa se poate observa o grija ceva mai mare la soldering precum si cate o componenta adaugata pe ici pe colo. Surprize prea mari in ceea ce priveste testarea nu ar trebui sa avem totusi. Cum se spune la noi in popor, Pure Power 11 este aceeasi Marie, cu alta palarie!

Atat in primar cat si in secundar Pure Power 11 foloseste capacitori produsi de Teapo, seria LH, certificati pentru 85 grade C in primar (330uF / 420V) si seria SC, certificati pentru 105 grade C, in secundar. Pe PCB-ul care gazduieste mufele modulare avem capacitori solizi pentru o mai buna rezistenta in timp, ceea ce – alaturi de tehnologia DC-DC – este un lucru surprinzator pentru o sursa entry-level.

Pentru protectia la retea, Be Quiet! se feresc din nou de varistoare si opteaza pentru un “surge protector” de la Mitsubishi. Filtrul de retea incepe cu 2 condensatori Y direct pe mufa IEC, continuand cu o bobina de ferita pe cablu si incheindu-se cu 2 condensatori X, 3 bobine si inca doi condensatori Y amplasati direct pe PCB.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Be Quiet! Pure Power 11 600W CM

Lasa-ne un comentariu: