Review – Enermax Digifanless 550W
Analiza exterioara
Enermax Digifanless 550W este livrata intr-o cutie cu un design sobru, ce ofera cateva informatii despre putere, garantie, eficienta precum si despre condensatorii japonezi certificati pentru functionare la 105 oC sau sistemul de monitorizare ZDPMS.
Pachetul accesoriilor este destul de cuprinzator pentru o sursa de alimentare, in cutie fiind livrate manualul de utilizare, suruburile de prindere, benzi velcro pentru wiremanagement, cablul de alimentare si clema de fixare a acestuia, cablurile modulare impreuna cu o punga textila pentru depozitarea celor nefolosite.
Design-ul nu tradeaza faptul ca avem de-a face cu o sursa “speciala”, insa, avand in vedere ca avem o sursa fanless, asigurarea unui airflow minim in carcasa ar fi de preferat. In orice caz grila perforata de pe latura inferioara a sursei ar trebui pozitionata intotdeauna in sus (invers fata de o sursa cu ventilator) pentru a permite convectia aerului fierbinte.
Modelul testat de noi are o arhitectura complet modulara asadar avem: un cablu ATX cu 24 de pini, un cablu 4+4 pentru CPU, 4 x PCI-Express cu 6+2 pini pe doua cabluri, 8 conectori SATA, 5 conectori MOLEX cu 4 pini, un conector FDD dar si un cablu pentru conectarea sursei la USB.
Pentru un wiremanagement optim precum si pentru a obtine un aspect mai curat, cei de la Enermax au dotat modelul Digifanless cu cabluri sleevuite individual. Dupa cum stim, supraincarcarea unui singur cablu PCI-Express nu este o idee buna, acest lucru traducandu-se prin cadere de tensiune transformata in pierderi pe parcurs (prin caldura). Pentru a evita acest lucru, Enermax foloseste doar o mufa PCI-e 6+2 pini per cablu, iar conectorul modular ce sustine doua astfel de cabluri din sursa are 12 pini (majoritatea modelelor de pe piata au 6 pini si se bifurca la capatul dinspre consumator).
Pe una din lateralele sursei putem gasi eticheta cu specificatiile electrice. Linia de +12v are o configuratie dual-rail (putem comuta in single-rail din software-ul ZDPMS), putand furniza aproape toata puterea sursei, mai exact 45A (540W), protectia pe fiecare rail fiind setata la 30A. Rail-urile de +3.3 si +5v sunt derivate DC-DC din +12v fiind cotate la 20A fiecare, impreuna putand livra un maxim de 100W, fiind mai mult decat suficiente tinand cont de faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v.
Comentarii
Niciun comentariu la: Review – Enermax Digifanless 550W
Pingback: Review – Enermax Digifanless 550W | Stiri IT & C