Review – Fractal Design Ion+ 560P si 860P

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 31 July, 2019.

Concluzii

 
Lansarea de astazi a noii serii Ion+ Platinum marcheaza revenirea Fractal Design pe piata surselor, punctand decisiv la capitolul de performanta, eficienta, ergonomie dar si silentiozitate. Bineinteles, astfel de rezultate si dotari sustinute de o garantie de 10 ani vin si cu un pret pe masura: 500lei pentru modelul de 560W si 660lei pentru modelul de 860W.

Este lesne de inteles faptul ca seria Ion+ Platinum adreseaza acelasi segment de piata ca si Focus+ Platinum a celor de la Seasonic. Acelasi pret, eficienta si garantie insa Fractal Design vine cu ventilator de 140mm (fata de 120mm in cazul Seasonic), cabluri siliconice extrem de manevrabile, precum si o rezerva de putere incredibila de peste 30% (33% pentru 560P, 36% pentru 860P). Focus+ Platinum vine in schimb cu o stabilitate mai buna a tensiunilor precum si cu o electronica fabricata de un producator respectat in domeniu, Seasonic.

Daca preturile de lansare comunicate se vor mentine si atunci cand produsul va fi in stoc, sursele Fractal Design Ion+ Platinum pot reprezenta o alternativa viabila atunci cand cautam o sursa eficienta, silentioasa, stabila dar si cu o rezerva de putere impresionanta. Personal am apreciat cablurile siliconate ce fac montajul si aranjatul firelor mult mai facil atunci cand montam sursa intr-un sistem.

Dupa GIGABYTE, cu ale lor P750W si P850W, anul acesta avem parte de inca o revenire in prim plan, cea a celor de la Fractal Design cu seria Ion+ Platinum. Si ce revenire frumoasa, personal sunt curios sa testez si alte modele noi de la Fractal Design, pentru ca se pare ca acestia sunt pe drumul cel bun.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Fractal Design Ion+ 560P si 860P

  1. Dor a scris pe:

    Mulțumesc pentru review! Într-adevăr este o alternativă pentru focus+ dacă au și prețul competitiv.

Lasa-ne un comentariu: