Review – Seasonic Connect 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 13 May, 2020.

Analiza exterioara

 

 

In pachetul lui Seasonic Connect vom gasi atat sursa propriu-zisa, cu dispozitivul Connect, cat si manualul de utilizare, suruburile pentru prindere, pad-uri antiderapante, benzi velcro pentru prinderea cablurilor, magneti de prindere pentru dispozitivul Connect, un adaptor de pornire a sursei fara conectarea la placa de baza, un logo adeziv, cablurile modulare si cablul de alimentare al sursei. De asemenea, cei de la Seasonic organizeaza un concurs in urma caruia se ofera 50$ in contul de Steam – pliantul din pachet ofera toate informatiile legate de conditiile care trebuiesc indeplinite.

Sursa propriu-zisa urmareste design-ul seriei Prime, grila ventilatorului fiind neagra, pe partea din spate fiind dispuse doar conectorul IEC, butonul de pornit / oprit dar si butonul pentru configurarea regimului de functionare al ventilatorului. Dispozitivul Connect este alimentat de catre sursa Prime 750W Gold folosind 2 conectori proprietari, toate cablurile modulare care pleaca din modul fiind de tip ribbon (panglica).

Seasonic Connect are o arhitectura complet modulara, iar repartitia si lungimea cablurilor o puteti vedea in tabelele de mai jos:
 

DescriereCabluriConectoriLungime
ATX conector 11200mm
EPS / ATX12V22230mm
PCI-Express 44280mm + 310mm
SATA38210mm + 230mm + 470mm
Molex13690mm

 

 

Specificatiile electrice sunt printate atat pe una din lateralele sursei, cat si pe spatele dispozitivului Connect. In timp ce sursa in sine se ocupa cu sustinerea liniilor de +12V, -12V si rail-ul +5VSB, Connect-ul converteste pentru a furniza +3.3V si 5V ca iesire din rail-ul de +12V. Linia de +12v are o configuratie single-rail, capabila sa livreze in total 62A, respectiv 744W.

Rail-urile de +3.3V si +5V sunt derivate DC-DC si cotate la 20A fiecare, impreuna putand livra un maxim de 100W, mai mult decat suficient tinand cont de faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12V.

 

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Seasonic Connect 750W

  1. Dor a scris pe:

    Mi se pare sau cei de la Seasonic au reușit cu acest produs să elimine “gâlma” de pe cabluri?

Lasa-ne un comentariu: