Review – Seasonic Connect 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 13 May, 2020.

Concluzii

 

Connect este prima inovatie intr-o lunga perioada de timp pentru sursele pentru PC-uri, Seasonic fiind suficient de curajosi incat sa duca in retail acest concept. Pretul comunicat indica o diferenta de doar 20 EURO intre Prime Gold 750W si Connect 750W, ceea ce suna foarte rezonabil, avand in vedere costul aditional implicat de modulul Connect, ca sa nu vorbim aici si de R&D. Daca aveti o carcasa cu minim 2cm spatiu in spatele tray-ului placii de baza, atunci instalarea Seasonic Connect 750W o sa fie foarte simpla iar aranjatul firelor o sa devina o bucurie. Succesul acestei prime implementari a conceptului Connect este vital pentru continuarea acestui proiect si lansarea de alte modele mai eficiente, sau cu mai multe functii, cum ar fi controller de ventilatoare sau lumini.

Din punct de vedere al performantelor, mutarea VRM-urilor minore si a filtrarii mai aproape de consumatori a punctat decisiv la stabilitatea tensiunilor, precum si la reducerea zgomotului sub 10mV. Variatia inexistenta pe linia de +12v intre o incarcare de 10% si una de 100% nu a mai fost vazuta pana acuma in laboratorul nostru, insa Connect a reusit acest lucru. Ca puncte negative sincer nu prea am ce sa amintesc in afara de functionarea un pic cam zgomotoasa (fata de ce am vazut pana acum la Seasonic), insa acest aspect mai mult ca sigur va fi adresat intr-o revizie viitoare, respectiv rezerva de putere de doar 18%, fata de obisnuitul 30% cu care ne-au obisnuit Seasonic.

Acest lucru este insa de inteles, avand in vedere ca modulul Connect este racit pasiv de airflow-ul din carcasa si gazduieste VRM-urile de 3.3v si 5v care genereaza destula caldura, avand prin constructie o eficienta sub 90%. De remarcat faptul ca avem protectie la temperatura (OTP) atat pe sursa in sine, cat si pe modulul Connect, acest lucru, impreuna cu garantia de 10 ani, facandu-ne sa putem dormi linistiti noaptea.

In concluzie pot spune ca daca va place Seasonic Connect 750W si vreti sa mai vedeti modele din aceasta serie nu va ramane decat sa cumparati si sa transmiteti asta si prietenilor vostri. Succesul acestui prim model este vital pentru aparitia de noi modele Connect. Eu unul m-am bucurat sa vad acest concept inovator si in retail, si daca mi-as face un sistem nou Connect 750W ar sta cu siguranta la baza lui, acesta aducand o inovatie cruciala in domeniul wire-management-ului.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Seasonic Connect 750W

  1. Dor a scris pe:

    Mi se pare sau cei de la Seasonic au reușit cu acest produs să elimine “gâlma” de pe cabluri?

Lasa-ne un comentariu: