Review – Seasonic Connect 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 13 May, 2020.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 135mm cu care este dotat Seasonic Connect 750W foloseste lagare Fluid Dynamic Bearing, fiind fabricat de Hong Hua. Fiind vorba despre un model de putere medie, ventilatorul de astazi poate urca pana la 2000RPM, avand un curent maxim de 0.5A.

Desi trecerea de la 120mm in cazul lui Focus Gold la 135mm in cazul Connect ar fi trebuit sa produca o reducere a zgomotului emis, controller-ul de turatie este destul de agresiv, probabil pentru a genera airflow in carcasa racind totodata si dispozitivul Connect care se incalzeste destul de puternic in functionare prelungita. Ce-i drept, Seasonic Connect 750W este o sursa ceva mai zgomotoasa decat Prime-urile si Focus-urile de rand.

 

 

 

Asa cum era de asteptat, filtrarea EMI este realizata ca la carte: doi condensatori de tip Y, unul de tip X  si un IC de descarcare a capacitorului direct pe mufa IEC, continuat cu o bobina de ferita pe fir, 2 capacitori Y, un capacitor de tip X, doua bobine si un varistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge) montate direct pe PCB.

Sursa in sine este aerisita, cu heatsink-uri generoase, evolutia fata de Focus Gold fiind una evidenta. Un motiv pentru aerisirea interiorului sursei este mutarea in modului Connect a sectorului de DC-DC cu ale sale doua VRM-uri, impreuna cu conectorii modulari si filtrarea aferenta. Protectia OTP este implementata direct pe modulul Connect, acesta fiind cel mai predispus la supraincalzire.

Toti condensatorii electrolitici si polimerici folositi sunt de productie japoneza si sunt certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizat un condensator Hitachi HU de 820uF / 400V (dimensionat generos pentru o sursa de 750W) – in timp ce in secundar gasim Nippon Chemi-Con electrolitici (KY, KZE si W) dar si 6 polimerici. Din cauza inaltimii de doar 2cm, pe PCB-ul Connect avem exclusiv capacitori polimerici: Nichicon FP-CAP. Calitatea condensatorilor folositi garanteaza o durata de viata mare, acesta fiind si unul din motivele pentru care avem 10 ani de garantie oferiti de Seasonic.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Seasonic Connect 750W

  1. Dor a scris pe:

    Mi se pare sau cei de la Seasonic au reușit cu acest produs să elimine “gâlma” de pe cabluri?

Lasa-ne un comentariu: